Ga naar de inhoud
Science-fiction

Dune is nu best bezochte film van Denis Villeneuve in Nederland

Beeld © warner bros

De science-fiction-film Dune heeft in Nederland inmiddels meer dan 400.000 bezoekers getrokken. De recette van de film is tot nu toe 4,6 miljoen euro, meldt distributeur Warner Bros.

Het is daarmee nu officieel de best bezochte film van regisseur Denis Villeneuve die in de Nederlandse bioscopen te zien is geweest. De eer viel tot nu toe zijn film Blade Runner 2049 te beurt. Het vervolg op de klassieker trok vier jaar geleden 266.000 bezoekers en bracht 2,6 miljoen euro op.

Woestijnplaneet Arrakis

Dune, die nog in 110 bioscopen te zien is, gaat over de strijd om de woestijnplaneet Arrakis waar een zeldzame grondstof te vinden is die onder meer levensverlengend werkt. Verschillende families vechten daarom. In de film zijn onder anderen Timothée Chalamet, Zendaya, Jason Momoa en Josh Brolin te zien.

David Lynch maakte in 1984 al een film gebaseerd op de boekenreeks. Daarin speelde Kyle MacLachlan, die later ook met de regisseur werkte aan onder meer de serie Twin Peaks, de hoofdrol.

Dune II in 2023 in de bioscoop

Studio Warner Bros. maakte eerder deze week bekend dat Villeneuve een tweede deel mag gaan maken. Dune II zal in 2023 in de bioscopen te zien zijn.

BRIGHT is verhuisd!

Voor alle nieuwe en oude content van Bright,
klik op de link.

Ga naar Bright.nl