Ga naar de inhoud
Gadgets

Amazon lanceert tv-stick met 4K en Alexa in Nederland

Amazon brengt een nieuwe versie van zijn stick voor het streamen op tv's uit in Nederland. De gadget ondersteunt onder andere 4K-beelden, Dolby Atmos en de Alexa-spraakassistent.

De nieuwe 'internationale versie' van de Fire TV Stick 4K Max heeft volgens Amazon een quad-core chip die 40 procent krachtiger is dan de voorganger. Daardoor starten apps sneller op en gaat het navigeren door menu’s vloeiender.

Amazon levert voor het eerst in Nederland ook de afstandsbediening met de ingebouwde spraakassistent Alexa mee. Gebruikers moeten tegen Alexa in het Engels praten, want de assistent ondersteunt nog altijd geen Nederlands.

Smart home

De tv-stick kan ook samenwerken met sommige smart home-apparaten, waardoor bijvoorbeeld het camerabeeld van een slimme deurbel in een hoek van het scherm kan verschijnen. Ook kunnen gebruikers Alexa vragen om slimme lampen, stekkers of andere smart gadgets te bedienen, en kan Alexa het weerbericht of de agenda tonen. Binnen sommige video-apps, waaronder Netflix, Amazon Prime Video en YouTube, is het ook mogelijk om spraakgestuurd te bladeren en te zoeken.

Amazon
Lees ook
Amazon komt met rijdende camera Astro: Alexa op wielen

Dolby Atmos, HDR en Wifi 6

De stick kan beelden in de 2160p-resolutie tonen en ondersteunt onder meer Dolby Vision, HDR 10, HDR10+ en HLG. Wat betreft audio worden onder meer Dolby Atmos en 7.1 surround sound ondersteund.

De Fire TV Stick 4K heeft een HDMI ARC-uitgang en 8GB opslagruimte. Het apparaat ondersteunt ook Wifi 6 en Bluetooth 5.0 voor koppelen aan speakers, koptelefoons en controllers.

Disney+, NLZiet en Ziggo

De Fire TV-sticks bieden toegang tot apps van veel populaire streamingdiensten voor films, series en muziek, waaronder Netflix, Disney+, NLZiet en Discovery+. Ook is de Ziggo Go-app beschikbaar, waarmee Ziggo-klanten naar live tv-zenders kunnen kijken.

De Amazon Fire TV Stick 4K Max kost 65 euro. De versie met alleen full-hd-beeld kost 40 euro. 

Bright blok

Bright is verhuisd naar Bright.nl

Nieuwe artikelen van Bright zijn voortaan te vinden op Bright.nl.

Kijk ook onze video's op YouTube.

En luister onze podcast.

BRIGHT is verhuisd!

Voor alle nieuwe en oude content van Bright,
klik op de link.

Ga naar Bright.nl