Controle voor Windows 11-update

Windows-update installeert automatisch PC Health Check-app

28 oktober 2021 12:03
Recente laptops waar Windows 11 zonder problemen op werkt. Beeld © Microsoft

Microsoft gaat de PC Health Check-app automatisch op elke Windows 10-computer installeren. De app controleert of de machine geschikt is voor de update naar Windows 11.

De PC Health Check-applicatie wordt geïnstalleerd als onderdeel van de update KB5005463. De app was eerder al vrijwillig te downloaden, en vertelt na een scan of de betreffende computer klaar is voor de update naar Windows 11. Zo niet, geeft de app aan welke onderdelen van de computer eerst een update moeten hebben.

Windows 11 heeft fors hogere minimale systeemeisen dan Windows 10 en Windows 8. Computers ouder dan drie à vier jaar dreigden daarom buiten de boot te vallen bij de update naar Windows 11, hoewel Microsoft die eisen wel wat heeft versoepeld.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Windows 11 is verschenen: 11 vragen en antwoorden

App gaf verkeerd advies

De app was in eerste instantie bovendien te streng afgesteld. In juni schokken gebruikers daarom van de melding dat hun computer niet geschikt zou zijn voor een update naar Windows 11, terwijl dat wel zo is. Inmiddels is de app verbeterd en is klopt het advies wel. Windows 11 verscheen begin deze maand en is gratis voor alle gebruikers van Windows 10.

De PC Health Check-app die wordt geïnstalleerd is ook geschikt om instellingen te synchroniseren tussen een bestaande en nieuwe pc. Gebruikers die van de app app willen, kunnen die volgens Microsoft gewoon verwijderen. Sommige gebruikers zeggen tegen Bleeping Computer dat zij de app niet kunnen verwijderen. De site merkt echter op dat er weinig reden is om de app te verwijderen: PC Health Check start niet automatisch op en neemt weinig plaats in beslag.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Android-ondersteuning in Windows 11 uitgesteld tot 2022

Bright blok

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van