Actioncams

DJI onthult piepkleine actioncam als concurrent voor GoPro

28 oktober 2021 10:33
DJI Action 2

De bekende drone-maker DJI heeft een nieuwe actioncam onthuld die de strijd aangaat met marktleider GoPro. De DJI Action 2 is piepklein maar filmt toch in 4K met 120 fps en heeft beeldstabilisatie.

De grote Chinese fabrikant DJI, vooral bekend van zijn drones, heeft een nieuwe actioncam aangekondigd. De camera is veel kleiner dan de voorganger. De cameramodule van de DJI Action 2 weegt nog slechts 59 gram en heeft een 12 megapixel 1/1,7 inch CMOS-sensor.

Aan de actioncam zijn allerlei modules te klikken, voor bijvoorbeeld een langere accuduur of een extra schermpje. De f/2.8-groothoeklens heeft een kijkhoek van 115 graden en de accu haalt volgens DJI in de zuinigste stand 70 minuten opnametijd.

Concurrent voor GoPro

De DJI Action 2 filmt in slow-motion met 240 frames per seconde in de 1080p-resolutie. De grote concurrent, de DJI Hero 10, doet dat beter: 240 frames per seconde in 2,7K.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Unieke stageplek: filmen en video's editen bij Bright

Uitbreiden

De nieuwe DJI-actioncam moet het vooral hebben van de compacte vorm en het magnetische montagesysteem voor de extra accessoires. Zo is er een extra display aan de voorkant toe te voegen om de Action 2 handiger te maken om mee te vloggen. De losse batterijmodule verlengt niet alleen de batterijtijd maar voegt ook een extra microsd-slot toe.

Verder verkoopt DJI allerlei accessoires om de camera aan te bevestigen, zoals een hoofdstand, een selfiestick en een tripod. En er is een opklikbare macrolens verkrijgbaar.

De cameramodule zelf is standaard tot 10 meter waterdicht, maar daarnaast is er een waterdichte case te koop. Die waterproof case is nodig bij het gebruiken van het aanklikbare touchscreen en de accumodule.  

De DJI Action 2 is er in twee bundels voor 399 of 519 euro.

Volg het Bright YouTubekanaal voor onze review van de DJI Action 2.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van