Ga naar de inhoud
Linkje

Instagram rolt 'link-stickers' voor Stories uit naar iedereen

Beeld © Getty

Alle Instagram-gebruikers kunnen vanaf nu links in de vorm van stickers op hun Stories plakken. De fotoapp test de mogelijkheid sinds juni en rolt deze nu uit naar iedereen.

Wel zegt het bedrijf in de gaten te houden of gebruikers zich gedragen. Overtreedt iemand de regels of gebruikt hij of zij de linkstickers om desinformatie te verspreiden, dan kan Instagram de linkfunctie bij hen blokkeren.

Dat gebeurde de afgelopen tijd al vaker, waaronder veel bij sekswerkers. Instagram-gebruikers die meer dan 10.000 volgers hebben konden de stickers sinds eind augustus gebruiken.

Eerder was het alleen mogelijk om links in Stories te delen via de 'veeg omhoog'-methode, die ook alleen maar door Instagram-gebruikers met een vinkje of genoeg volgers kon worden ingezet. Stories zijn verzamelingen van foto's en video's die na 24 uur verdwijnen. Daarnaast heeft Instagram ook vaste berichten. Het is nooit mogelijk geweest om daar links bij te voegen.

Facebook
Vrees
Facebook wil vertrekkende jongeren met Instagram heroveren

Gebruik sticker onderzoeken

Toen Instagram in juni met de test begon, was nog niet duidelijk wat het bedrijf precies met de stickers wilde doen. Het wilde "onderzoeken wat gebruikers met zo'n sticker doen", aldus Instagram destijds. Klaarblijkelijk is de proef goed bevallen.

Wel blijven de stickers voorlopig beperkt tot Stories. Er zijn geen plannen bekend om het alsnog mogelijk te maken om links toe te voegen aan posts. 

Veel gebruikers passen al jaren de 'link in bio'-methode toe, waarbij een linkje in het profiel van de gebruiker geplaatst wordt. In een post wordt vervolgens verwezen naar het profiel.
 

Bright blok

Bright is verhuisd naar Bright.nl

Nieuwe artikelen van Bright zijn voortaan te vinden op Bright.nl.

Kijk ook onze video's op YouTube.

En luister onze podcast.

BRIGHT is verhuisd!

Voor alle nieuwe en oude content van Bright,
klik op de link.

Ga naar Bright.nl