Project Mic

'Amazon maakt eigen Clubhouse-kloon met muziek'

26 oktober 2021 21:12 Aangepast: 26 oktober 2021 21:15
Beeld © Ronny Hartmann / AFP

Ook Amazon werkt aan zijn eigen Clubhouse-achtige live audioapp onder de naam 'Project Mic'.

De nieuwe app moet mensen de mogelijkheid geven om hun eigen live radioshows te maken, schrijft The Verge op basis van presentaties die de site heeft ingezien. Project Mic zal in eerste instantie alleen in de Verenigde Staten te gebruiken zijn.

Muziek gaat een belangrijke rol spelen in de app: makers kunnen gebruik maken van nummers uit Amazons eigen bibliotheek. Daarnaast wordt er een nadruk gelegd op shows over popcultuur, comedy en sport. 

Volgens The Verge is het de bedoeling dat je naar Project Mic kan luisteren via de app, Audible, Amazon Music, Twitch en Amazons slimme assistent Alexa, maar hoopt Amazon vooral dat mensen veel in de auto gaan luisteren. De app wordt daar speciaal op gebouwd.

In feite wil Amazon op deze manier de radio opnieuw uitvinden. De toevoeging van muziek aan de formule van de populaire app Clubhouse moet daar een belangrijke rol in spelen.  

Miniatuurvoorbeeld
Spaces

Iedereen kan nu live audiochats maken op Twitter

Iedereen wil een eigen Clubhouse

Sinds het enorme succes van Clubhouse, een app waarin je live audiochats kan organiseren voor een meeluisterend publiek, proberen alle techgiganten hun eigen kopie te bouwen. Zo rolde Twitter afgelopen week Spaces uit naar alle gebruikers en experimenteert Spotify sinds juni met Greenroom. 

Ondertussen lijkt Clubhouse zelf minder populair. Het kostte de makers veel tijd om belangrijke toevoegingen door te voeren, zoals ondersteuning voor Android-smartphones. Ruim 9.6 miljoen mensen installeerden de app tijdens de hype in februari, maar dat cijfer lag volgens analist Sensor Tower in april alweer op zo'n 922.000 downloads.

Bright blok

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van