Storing Vodafone

Vodafone had opnieuw urenlange storing

25 oktober 2021 16:55 Aangepast: 25 oktober 2021 23:09

Vodafone heeft vandaag voor de derde keer deze maand last gehad van een urenlange storing. Klanten konden daardoor niet bellen of gebeld worden en niet mobiel internetten. De storing werd veroorzaakt door een 'verbindingsprobleem tussen datacenters'.

Vanaf kwart over 1 vanmiddag stroomden er klachten over de Vodafone-storing binnen op AlleStoringen.nl. Klanten van de provider meldden dat ze geen bereik hebben en daardoor niet konden bellen. Ook klanten van Vodafone-dochtermerk Hollandsnieuwe hadden last van de storing. 

Rond 4 uur waren de technische problemen opgelost, meldde Vodafone. "Wij vinden het zeer vervelend dat onze klanten vandaag hinder hebben ondervonden van deze storing en daarvoor bieden wij onze oprechte excuses aan." 

Vodafone-gebruikers die nog steeds problemen hebben, wordt aangeraden om hun telefoon te herstarten.

Verbinding tussen datacenters  

"Door een complex verbindingsprobleem tussen twee datacenters ontstond er een storing in ons netwerk", liet het bedrijf later op de avond weten. Vodafone onderzoekt het verbindingsprobleem nog.

Door de storing waren ook meerdere instanties niet of nauwelijks bereikbaar, waaronder rechtbanken, gemeenten en GGD'en. 

Ook meerdere ziekenhuizen waren slecht bereikbaar, zoals het Dijklander Ziekenhuis in Noord-Holland en het Wilhelmina Ziekenhuis in Assen.

Twee andere storingen deze maand

Op 12 oktober kampte Vodafone ook urenlang met een landelijke storing. Die problemen waren toen na 8 uur pas helemaal opgelost. Twee dagen later was er opnieuw een storing bij Vodafone. 

"De storing van maandag 25 oktober is een op zichzelf staand incident en er is geen verband met de storingen van dinsdag 12 oktober en donderdag 14 oktober. De drie storingen ontstonden op verschillende locaties en kenden verschillende oorzaken", aldus Vodafone. "Bij de eerste storing van 12 oktober ging het om een beschadigde database, bij die van 14 oktober om een menselijke fout."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Storing Vodafone na ruim 8 uur helemaal opgelost

Bright blok

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van