Spaces

Iedereen kan nu live audiochats maken op Twitter

21 oktober 2021 21:20 Aangepast: 21 oktober 2021 21:25

Twitter Spaces, de audiochatfunctie van het populaire sociale mediumplatform, is nu door iedereen te gebruiken. Tot vandaag mochten alleen gebruikers met meer dan 600 volgers hun eigen audiochatrooms openen.

Iedereen met een Android- of iOS-smartphone kan nu zijn eigen live Spaces-chat beginnen, schrijft het platform. Bij het maken van een Space kun je het (Engelstalige) onderwerp en een titel aangeven, twee moderatoren kiezen en andere sprekers uitnodigen.

Alleen de sprekers kunnen meepraten, de rest van het publiek kan alleen luisteren. Het concept is gebaseerd op Clubhouse, de audiochatapp die begin dit jaar zeer populair werd.

Miniatuurvoorbeeld
Concurrent

Clubhouse zegt uitnodigingen vaarwel, laat iedereen toe

Alle sociale media willen hun eigen audiochats

Na de komst van Clubhouse kondigden vrijwel alle sociale mediaplatformen soortgelijke apps of functies aan. Onder andere LinkedIn, Slack, Facebook en Spotify werken aan of hebben live audiochatapps. 

Naast dezelfde functies die een app als Clubhouse heeft, laat Spaces je ook Tweets toevoegen aan een space of emojis gebruiken om te reageren op wat er gezegd wordt. Daarnaast kan je meelezen met Spaces via de ondertiteling.

Spaces lijken populairder dan een andere functie die Twitter lange tijd probeerde, namelijk tweets die na korte tijd weer verdwijnen. Twitter plaatste de Fleets lange tijd bovenaan in de app, maar verving deze enkele maanden geleden voor Spaces.

Bright blok

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van