Elektrische auto's

File voor de snellader? Tesla belooft drie keer zoveel Superchargers

21 oktober 2021 14:12 Aangepast: 21 oktober 2021 14:34
Beeld © Getty

Tesla gaat zijn netwerk van snelladers, de Superchargers, binnen twee jaar verdrievoudigen. Dit doet de fabrikant van elektrische auto's om lange wachttijden voor de laadpalen tegen te gaan.

Tesla-topman Drew Baglino is tijdens een toelichting op de kwartaalcijfers van het bedrijf ingegaan op de vraag hoe Tesla files en lange wachttijden bij de Superchargers wil voorkomen. "Ons netwerk van Superchargers is de afgelopen 18 maanden verdubbeld en we zijn van plan het de komende twee jaar te verdrievoudigen", aldus Baglino. Volgens hem gaat het om "wereldwijd versnelde uitbreidingsplannen".

'Overbelaste gebieden'

In sommige regio's klagen Tesla-eigenaren dat er lange wachttijden zijn voordat ze hun auto kunnen opladen, schrijft Electrek. Tesla erkent de problemen en zegt de situatie nauwlettend in de gaten te houden. "Hoewel we zeker nog werk te doen hebben om de capaciteit in sommige overbelaste gebieden uit te breiden, is de gemiddelde drukte op het netwerk de afgelopen 18 maanden afgenomen", aldus Baglino.

Op te drukke locaties zet Tesla volgens de topman ook extra, mobiele Superchargers in en past het de prijzen voor het opladen aan. "We introduceren prijsstrategieën die opladen tijdens daluren aanmoedigen."

Openstellen voor auto's andere merken

Tesla heeft momenteel ruim 29 duizend Superchargers op 3254 locaties. Tesla gaat de Superchargers binnenkort ook openstellen voor eigenaren van elektrische auto's van andere merken.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

'Tesla-auto's hebben schat aan data bij onderzoek naar ongeluk'

Goedkopere accu's

Tesla maakte ook bekend over te stappen op goedkopere accu's vanwege de hoge prijzen voor grondstoffen die gebruikt worden in de reguliere accu's. In plaats van accu's van nikkel en kobalt gaat Tesla zogeheten LFP-accu's gebruiken voor de goedkopere Tesla-modellen. Deze lithium-ijzer-fosfaatbatterijen zijn goedkoper en stabieler dan andere alternatieven.

In China krijgt Tesla al LFP-accu's van China's grootste accumaker CAT. Dit type accu wordt steeds krachtiger. Daardoor kunnen steeds meer modellen van elektrische auto's gebruik maken van de LFP-accu. Voor de modellen die meer vermogen nodig hebben, zoals de uitgestelde Tesla Cybertruck, wil Tesla nog wel nikkel als grondstof gebruiken voor de accu.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Tesla: hogere boetes voor overschrijden maximumverbruik auto's

Nikkel steeds duurder

Tesla heeft last van de hoge prijzen van nikkel die aan het bedrijf worden doorberekend door leveranciers. De laatste tijd zijn prijzen voor grondstoffen gestegen door het aantrekken van de economie. Tesla-ceo Elon Musk sprak zich al eerder uit over het krappe aanbod en de stijgende prijs van bijvoorbeeld nikkel.

Bright blok

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van