Beta

Testen van Android-apps in Windows begint in VS

20 oktober 2021 20:08 Aangepast: 20 oktober 2021 20:15
Android-app Matchington Mansion (links bovenin) naast Windows, web- en Linux-apps in Windows 11. Beeld © Microsoft

Sommige testers met toegang tot de beta van Windows 11 kunnen vanaf vandaag aan de slag met Android-apps in Windows.

De integratie van Android-apps in Windows was één van de grote verkooppunten van de nieuwste versie van het besturingssysteem. Toch bleek het bij de uitrol van Windows 11 nog niet mogelijk om deze apps te gebruiken.

Windows 11 zal pas vanaf 2022 officieel Android-apps ondersteunen, maar Amerikaanse testers met een Intel-, AMD- of Qualcomm-chip die ondersteund wordt door het nieuwe besturingssysteem kunnen dus vanaf vandaag al aan de slag. De apps zijn via de Microsoft Store te downloaden, schrijft het bedrijf in een blogpost.

Miniatuurvoorbeeld
Uitstel

Android-ondersteuning in Windows 11 uitgesteld tot 2022

Selectie van vijftig apps

Je kan meerdere apps tegelijkertijd draaien en ze bijvoorbeeld vastmaken aan het Startmenu. Ook notificaties zijn volledig geintegreerd in Windows en in het actiecentrum te bekijken.

Voorlopig biedt Microsoft een 'selectie' van vijftig games en apps die nu alleen op mobiele telefoons te spelen zijn en die zijn uitgezocht in samenwerking met Amazon. Het gaat om games als Lords Mobile en June's Journey, apps als Kindle en Comics om boeken mee te lezen, en kinderapps als Lego Duplo World. 

Subsysteem voor Windows

Om de integratie mogelijk te maken, bouwde Microsoft samen met Amazon en Intel eigen software onder de naam Windows Subsystem for Android. Dit subsysteem zorgt ervoor dat Amazon via een eigen Appstore apps kan aanbieden aan Windows-gebruikers. 

Het is nog niet bekend wanneer ook Europese testers met apps aan de slag kunnen. Microsoft maakte ook geen specifieke datum bekend voor de uitrol van Android-ondersteuning voor Windows 11. 

Bright blok

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van