Bright Review

Getest: Epos H6Pro-headsets voor gamers

22 oktober 2021 10:26

Epos heeft twee nieuwe gaming-koptelefoons die werken op je console én je PC. De H6Pro is er in meerdere kleuren, maar belangrijker nog, in twee varianten; Closed Acoustic en Open Acoustic.

Epos is het merk dat is voortgekomen uit Sennheiser en Demant. We reviewden eerder al de draadloze oordoppen van Epos, maar nu is het tijd om achter de console te kruipen met de H6Pro (179 euro).

De H6Pro is een bedrade gaming headset die je ook prima kunt gebruiken voor videobellen. Dikke kussens met memoryfoam sluiten je oren af voor de buitenwereld. De speakers worden een stukje van je oren afgehouden, die overigens volledig binnen de oorkussens vallen. Kortom: geen pijnlijke oorschelpen na een paar uur gamen.

Aansluiten op je PC of spelcomputer gaat met één van de twee meegeleverde kabels. Eentje die in een 3,5mm plug past waar ook een microfoonsignaal in meegaat en eentje met de bekende groene en roze kabels voor in de computer. Muten gaat eenvoudig door de microfoon omhoog te klikken. Vind je de microfoon een beetje too much, dan kun je hem er ook in één simpele beweging van je headset afhalen. Hij zit vast met magneetjes, dus je plaatst hem ook moeiteloos terug. In de doos zitten magnetische dopjes om de koptelefoon netjes af te werken als de microfoon verwijderd is, maar de kans dat je die kwijt raakt lijkt me reëel.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Getest: draadloze game-oordoppen van Epos

Open en gesloten ontwerp

Bij andere headsets merkte ik dat ze nog wel eens zweterig werden na langdurig gebruik. Dat er een keuze is tussen akoestisch open en gesloten ontwerp leek me dan ook prettig.

In praktijk is de Open-versie iets minder vermoeiend om naar te luisteren omdat het geluid niet allemaal je gehoorgang in gedwongen wordt, maar het wordt net zo warm onder de Open als onder de Gesloten variant.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Eerste indruk: Xbox Wireless Headset

In de middenmoot

Eerder testten we een serie Xbox headsets en de H6Pro nestelt zich met zijn prijsstelling van rond de 175 euro precies in de middenmoot. Als het gaat om geluid, dan kan hij zich meten met de beste uit die test: de Astro A50 van 279 euro. Maar voor die 100 euro minder zit je dus wel aan een draadje vast.

Microsofts eigen draadloze Xbox-headset blijft wat mij betreft nog steeds de beste keuze. Maar deze H6Pro zou én je gaming headset én je videobel-headset én je reguliere kwalitatief goede koptelefoon voor muziek kunnen zijn. Niet gek voor 179 euro.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Getest: draadloze Xbox-headset Astro A20

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van