Sociale media

'Facebook wil zijn naam veranderen'

20 oktober 2021 08:38 Aangepast: 20 oktober 2021 13:22
Beeld © ANP

Facebook zou van plan zijn het bedrijf volgende week een nieuwe naam te geven.

Dat meldt de technieuwssite The Verge op basis van bronnen 'die bekend zijn met de plannen'. Facebook-baas Mark Zuckerberg zou de naamsverandering toelichten tijdens of vlak voor de jaarlijkse Connect-conferentie van het bedrijf, die op 28 oktober plaatsvindt.

Na de naamsverandering zou het sociale netwerk Facebook een van de vele producten zijn van het moederbedrijf, net als Instagram, WhatsApp en VR-bedrijf Oculus. De naamswijziging zou de ambitie van het bedrijf symboliseren om meer te bieden dan sociale media en chatdiensten, aldus The Verge. Facebook weigert commentaar.

Het is in Silicon Valley niet ongebruikelijk dat bedrijven hun naam veranderen als ze hun diensten willen uitbreiden. Zo doopte Google in 2015 het moederbedrijf om tot Alphabet, waarna Google zelf gewoon Google bleef heten.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Facebook beboet om tegenwerken onderzoek overname Giphy

Metaverse

Facebook-topman Mark Zuckerberg deelde deze zomer al zijn visie op de toekomst van Facebook, dat zich gaat richten op de zogeheten metaverse. Dat is een gedeelde virtuele ruimte die de realiteit combineert met de virtuele wereld. In de metaverse kunnen mensen bijvoorbeeld virtuele events bijwonen en kletsen, maar ze kunnen er ook samenwerken en vergaderen.

Facebook maakte deze week bekend 10.000 nieuwe mensen te willen aannemen in Europa. Veel van die nieuwe banen hebben te maken met de metaverse. 

Facebook heeft wereldwijd 2,85 miljard maandelijks actieve gebruikers.

Klokkenluider

De afgelopen maanden ligt Facebook regelmatig onder vuur omdat het bedrijf te weinig zou doen om schadelijke berichten van zijn platforms te weren. Klokkenluider Frances Haugen deelde onlangs duizenden interne documenten met media en toezichthouders. Ze stelt dat Facebook winst belangrijker vindt dan het maatschappelijk belang.

Volgens Haugen treedt Facebook onvoldoende op tegen haatberichten en weet het bedrijf uit eigen onderzoek dat zijn apps de geestelijke gezondheid van sommige jonge gebruikers schaden.

Bright blok

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van