Pixels

Google kondigt nieuwe Pixel 6 aan (maar weer niet voor Nederland)

19 oktober 2021 19:40 Aangepast: 21 oktober 2021 14:10

Googles nieuwe smartphones Pixel 6 en Pixel 6 Pro zijn vanaf nu te koop in acht landen. Nederland hoort daar niet bij.

De meeste details over de smartphone waren al sinds augustus bekend, maar Google kondigde de Pixel 6 alsnog groots aan tijdens een digitaal evenement dat vanavond plaatsvond. De eerste smartphones zullen op 28 oktober naar kopers gestuurd worden.

De goedkoopste versie van Googles nieuwe vlaggenschip zal 599 dollar gaan kosten, de duurdere Pro zo'n 899 dollar. Pixel-smartphones zijn van oudsher niet in Nederland te verkrijgen, maar wel in het buitenland te bestellen.

Dit zijn de eerste Google-smartphones die voorzien zijn van een eigen chip, de zogenoemde Tensor. Volgens het bedrijf zijn de prestaties van deze chip even goed als de Snapdragon 888 die in de meeste Android-smartphones zit.

Miniatuurvoorbeeld
Besturingssysteem Google

Android 12 is beschikbaar, maar niet voor jouw smartphone

Opvallende kleuren

De kleuren van de nieuwe smartphones zijn opvallend te noemen: ze hebben een grote zwarte balk in de breedte over de cameralenzen. Daarnaast heeft elke Pixel nog twee kleuren in het ontwerp, variërend van een simpele combinatie van donkergrijs met een lichtgrijze balk boven de camera's tot roze en oranje. 

Er ligt dan ook veel nadruk op de camera's zelf. Beide telefoons hebben een hoofdlens met een resolutie van 50-megapixel voor meer detail, met daarnaast een nieuwe ultragroothoeklens van 12-megapixel. De Pro heeft daarnaast een 4x-telelens.

Aan de voorkant heeft de Pixel 6 een selfiecamera van 8-megapixel, terwijl de Pro een grotere 11.1-megapixellens krijgt. De selfiecamera van de Pro heeft ook een iets grotere kijkhoek. Met de camera's kan je video opnemen met een resolutie van 4K in tot 60 frames per seconde. 

De Pixel 6 heeft een scherm van 6.4 inch, terwijl de Pixel 6 Pro iets groter is met 6.7-inch. De Pro heeft daarnaast ook een beeldverversingssnelheid van 120Hz. 

Android 12 alleen nog op Pixel

De nieuwe smartphones worden voorzien van de nieuwste versie van Googles eigen Android, Android 12. Dit besturingssysteem is officieel al te downloaden, maar de enige telefoons die er daadwerkelijk gebruik van kunnen maken zijn, natuurlijk, de eigen Pixels. Andere smartphones zullen pas later toegang krijgen tot Android 12.

Bright blok

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van