Sociale media

Instagram laat twee gebruikers samen één post plaatsen

19 oktober 2021 18:24
Instagram Beeld © Getty

Instagram is begonnen met het testen van de nieuwe functie Collabs waarmee twee gebruikers samen de auteur van dezelfde post zijn.

Instagram laat gebruikers anderen uitnodigen voor de nieuwe Collabs-functie via het scherm om mensen te taggen. Als de ander het verzoek goedkeurt, krijgt de foto of video op Instagram twee auteurs.

De volgers van beide gebruikers krijgen de post te zien en ze hebben dezelfde reacties, aantal weergaven en likes. De Collabs-functie werkt ook met de korte verticale Reels-video's. Instagram heeft de nieuwe functie vandaag aangekondigd, maar Collabs zal nog niet meteen voor alle gebruikers beschikbaar zijn.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

'Facebook vreest dat Instagram strijd om tieners verliest'

Posts plaatsen vanaf computer

Instagram-gebruikers kunnen voortaan ook berichten plaatsen vanaf hun computer. De website van Instagram biedt de mogelijkheid om foto's en video's te plaatsen. Tot nu toe konden gewone gebruikers dat alleen met hun telefoon doen. Voor zakelijke Instagram-gebruikers was het plaatsen van foto's en filmpjes via het web al langer mogelijk.

Het sociale netwerk test ook een nieuwe knop voor het starten van inzamelingsacties voor goede doelen. Ook komen er nieuwe muziekgestuurde effecten die over Reels-video's zijn te zetten. Instagram belooft later deze week nog meer nieuwe functies aan te kondigen.

Volg Bright op Instagram voor meer tech-nieuws.

Bright blok

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van