PlayStation 5

Maker zwarte PS5-panelen past ontwerp aan na dreigement Sony

19 oktober 2021 16:34
De nieuwe Darkplates lijken minder op die van Sony. Beeld © Dbrand

Sony wil niet dat andere bedrijven zijpanelen voor de PlayStation 5 maken. Het bedrijf Dbrand vindt dat onzin en komt nu met nieuwe panelen voor de PS5 ondanks juridische dreigementen van de PlayStation-maker. "Vooruit dan, klaag ons maar aan", aldus Dbrand.

Het ontwerp van de PlayStation 5 was direct omstreden, met de golvende witte platen aan beide kanten. Nog voor de PS5 in de winkels lag kwam een Brits bedrijf vorig jaar al met alternatieve zijplaten in andere kleuren. Door klachten van Sony stopte dat bedrijf, maar het grotere accessoiremerk Dbrand zag er een uitdaging in.

Dbrand verkocht de afgelopen maanden Darkplates, een matzwarte versie van de PS5-platen voorzien van kleine parodieën op de bekende PlayStation-logo's. "Vooruit dan, klaag ons maar aan", luidde de slogan van de Darkplates. Sony reageerde en maande Dbrand onlangs te stoppen met de verkoop van zijn Darkplates, omdat het ontwerp inbreuk zou maken op patenten en merkrechten van Sony.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Sony verkoopt de PlayStation 5 niet meer met verlies

Nieuw ontwerp 'voor betere koeling'

Toen de eerste Darkplates beschikbaar kwamen, had Sony het ontwerp van zijn zijpanelen nog niet gepatenteerd. Inmiddels wel en dus komt Dbrand nu met een nieuw ontwerp dat minder lijkt op de panelen van Sony zelf. Ze hebben een andere vorm waarbij de golvende uiteinden ontbreken in beide platen zit een uitsparing voor de ventilator van de PS5.

De Darkplates 2.0 zorgen volgens Dbrand voor een betere koeling van de PS5. De platen zijn verkrijgbaar in zwart, grijs en wit, met optionele lichtstrips in andere kleuren. De nieuwe Darkplates kosten 59 dollar en worden vanaf januari 2022 geleverd. Dbrand had de nieuwe panelen al langer in ontwikkeling, ze zijn niet in allerijl gemaakt om juridische stappen te voorkomen. Dbrand zegt te verwachten dat Sony hoe dan ook alsnog met juridische stappen komt.

Bright blok

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van