YouTube

'YouTube passeert 3 miljard dollar omzet via iOS-app'

19 oktober 2021 15:44 Aangepast: 19 oktober 2021 15:48
Beeld ter illustratie Beeld © Getty

YouTube heeft nu meer dan 3 miljard dollar verdiend met zijn iOS-app. Alleen Tinder en Netflix hebben tot nu toe meer omzet uit in-app aankopen gehaald.

Dat meldt App Annie op basis van gegevens over in-app aankopen sinds 2012. Volgens het onderzoeksbureau passeerde YouTube afgelopen weekend de omzetmijlpaal.

YouTube verdient het geld via zijn iOS-app onder andere met zijn Premium-abonnementen en de betaalde lidmaatschappen op kanalen.

Reclamevrij kijken

Het YouTube Premium-abonnement biedt reclamevrij kijken, downloaden van video's voor offline kijken, de mogelijkheid om video's en muziek op de achtergrond af te spelen en toegang tot YouTube Music. YouTube Premium had in het najaar van 2020 wereldwijd ruim 30 miljoen abonnees.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

YouTubers krijgen geen geld als ze klimaatverandering ontkennen

Tinder en Netflix aan kop

YouTube staat op de derde plaats aller tijden wat betreft app-omzet. Datingapp Tinder is koploper, gevolgd door Netflix. TikTok staat op de vijfde plek, met een omzet van ruim 2 miljard dollar, en de streamingdiensten Disney+ en HBO Max bezetten de plaatsen 9 en 10. YouTube is ook de nummer 7 meest gedownloade app ooit als de downloads uit de Apple App Store en Google Play Store bij elkaar worden opgeteld.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

YouTube test goedkoper abonnement voor reclamevrij kijken

Goedkoper abonnement

YouTube test sinds kort ook in Nederland een goedkoper abonnement, dat alleen reclamevrij kijken biedt. Dit Premium Lite-abonnement kost 7 euro per maand.

De videodienst voegde onlangs ook een donatieknop toe waarmee kijkers geld kunnen geven aan videomakers. Kijkers kunnen tegen betaling ook hun reactie uitgelicht zien tijdens chats bij livestreams of een virtuele sticker bij hun reactie krijgen.

Volg ook het Bright YouTube-kanaal

Bright blok

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van