Smart Home

Nieuwe IKEA-speakerlamp met Spotify-knop uitgelekt

18 oktober 2021 17:44
Afbeeldingen van de nieuwe IKEA lamp-speaker. Beeld © FCC

IKEA verkoopt al Sonos-speakers, bluetooth-speakers en allerlei lampen. Nu komt daar ook een draagbare lamp met een ingebouwde speaker en een speciale Spotify-knop bij.

De IKEA Vappeby is opgedoken in een aanmelding door de Zweedse winkelketen bij de Amerikaanse keuringsinstantie FCC. Uit de informatie en afbeeldingen wordt vrij goed duidelijk wat voor product de Vappeby is. De draagbare lantaarn met handvat en paddestoelvorm heeft ook een ingebouwde bluetooth-speaker.

De Vappeby is het eerste IKEA-product met een Spotify Tap-knop. Met die knop kunnen gebruikers met één druk verder luisteren naar de muziek of de podcast waar ze op Spotify het laatst naar luisterden. De gekoppelde telefoon hoeft dan niet tevoorschijn gehaald te worden. Nog een druk op de knop en de speaker speelt muziek waarvan Spotify denkt dat die bij de gebruiker past.

De Spotify Tap-functie zit al op allerlei oordoppen en koptelefoons, van onder meer Bose, Samsung, Jabra en Skullcandy, maar nog niet op een bluetooth-speaker.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

IKEA en Sonos onthullen nieuwe lampspeaker met verwisselbare kap

Beschikbaarheid en prijs nog onbekend

Verder is al duidelijk dat de speaker stof- en waterdicht (IP65) is: bestand tegen bijvoorbeeld een regenbui. De lamp is goed voor een lichtopbrengst van 20 lumen, en zou het op 50 procent geluidsvolume en lichthelderheid tot 13 uur volhouden op één lading.

Het is nog niet bekend wanneer de IKEA Vappeby beschikbaar komt en wat de speaker gaat kosten. De Vappeby staat los van de Symfonisk-lijn van IKEA, met Sonos-speakers in de vorm van lampen en andere meubelaccessoires.

Bright blok

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van