Gezondheid

'Apple onderzoekt AirPods die je temperatuur opnemen'

13 oktober 2021 20:10 Aangepast: 13 oktober 2021 20:16
Beeld © Getty

Apple onderzoekt nieuwe manieren om ook zijn AirPods te gebruiken voor gezondheidsdoeleinden, zoals door de temperatuur van gebruikers te meten.

Het gaat volgens The Wall Street Journal om functies die voorlopig nog niet in gebruik worden genomen. Apple kondigde eerder dit jaar al een 'Conversation Boost'-functie aan om mensen met 'milde gehoorproblemen' te helpen. Conversation Boost filtert omgevingsgeluid weg en versterkt stemmen.

Volgens WSJ heeft Apple ook plannen om mensen met gehoorproblemen te helpen, maar dat zou mogelijk nog steeds om Conversation Boost draaien. Daarnaast zou het techbedrijf kijken naar een manier om te controleren of iemand een goede fysieke houding heeft. 

Verder zijn er niet veel details bekend. De functies passen binnen de strategie van Apple, dat zich meer wil gaan richten op apparaten die je gezondheid in de gaten kunnen houden.

Miniatuurvoorbeeld
Podcast

'Apple Watch 4G zou je leven kunnen redden'

Gezondheidsfuncties Watch

Zo meldde de WSJ in september dat Apple zijn Watch wil voorzien van een thermometerfunctie voor vruchtbaarheidsplanning en een bloeddrukmeter. Tot nog toe heeft Apple deze geruchten niet bevestigd.

De Watch kan al je zuurstof meten, je hartslag in de gaten houden en je conditie controleren. Het slimme horloge is ook voorzien van een mechanisme om te checken of je gevallen bent en niet meer kan opstaan.  

Bright blok

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van