Ga naar de inhoud
Tile Ultra

Nieuw zoeklabel Tile geeft preciezer locatie door

Beeld © Tile

Tile heeft zijn nieuwste zoeklabel aangekondigd, de Tile Ultra. Volgens het bedrijf is het de eerste gadget van zijn soort die zowel op Android als iOS de technologie ultra-wideband (UWB) ondersteunt.

De zoeklabels van Tile kunnen bijvoorbeeld aan een tas of sleutelbos worden gehangen om deze makkelijker terug te vinden. Voorgaande zoeklabels van Tile werkten met bluetooth, de nieuwe Tile Ultra werkt ook met UWB. Door die technologie kan het label zijn locatie nauwkeuriger doorgeven. Gebruikers zien dan precies in welke richting zij moeten zoeken.

Tile gebruikt voor dat zoeken zijn eigen app, en gebruikt de camera van de smartphone om via augmented reality een virtuele pijl in de omgeving te plaatsen. Gebruikers hoeven die pijl alleen maar te volgen om hun spullen terug te vinden.

AirTags?
Bekijk ook:
AirTags? Nee joh, met GPS-trackers vind je écht alles terug!

Concurrentie van Apple en Samsung

Nieuwe concurrenten van Tile hebben al zoeklabels met UWB. Zowel de Apple AirTag als de Samsung SmartTag+ bevatten de functie voor nauwkeurig zoeken, maar werken alleen met respectievelijk iPhones en Samsung-toestellen.

De labels van Apple en Samsung hebben beide een troef tegenover het oudere Tile: hun grote netwerk. Bijna alle actieve iPhones en Samsung-smartphones zoeken automatisch naar verloren AirTags en SmartTags. Zelfs als de gebruiker zelf buiten bereik is, kan zijn verloren zoeklabel toch de locatie doorgeven.

Zo'n functie heeft Tile in principe ook, maar die werkt alleen voor gebruikers die de app hebben geïnstalleerd. Tile heeft eerder al geklaagd dat Apple oneerlijk concurreert met zijn AirTags, en vroeg de Amerikaanse politiek in te grijpen. Apple laat overigens ook concurrenten toe tot zijn Zoek mijn-netwerk, zo zijn onder meer zoeklabels van het merk Chipolo via het netwerk te vinden.

Tile
Lees ook:
Tile kritisch over Apple AirTags: 'Amerikaanse politiek moet ingrijpen'

Bestaande Tiles verbeterd

Tile heeft ook zijn bestaande aanbod vernieuwd. De Tile Mate, Pro, Slim en de Tile Sticker hebben volgens Tile allemaal een groter bereik, van 60 tot 75 meter, speakers met een groter volume en een verbeterde waterdichtheid met IP67-certificering. Ook is de accuduur van de Tile Mate nu drie in plaats van twee jaar, maar kan de batterij niet meer door de gebruiker worden vervangen. De verbeterde bestaande Tiles zijn vanaf vandaag te bestellen.

Getest: met Apple AirTag vind je verloren spullen terug

12:38
Bright blok

Bright is verhuisd naar Bright.nl

Nieuwe artikelen van Bright zijn voortaan te vinden op Bright.nl.

Kijk ook onze video's op YouTube.

En luister onze podcast.

BRIGHT is verhuisd!

Voor alle nieuwe en oude content van Bright,
klik op de link.

Ga naar Bright.nl