Ook kabelradio digitaal

Einde analoge kabelradio bij Ziggo enkele maanden later

12 oktober 2021 16:34

Provider Ziggo is pas in de loop van het eerste kwartaal van 2022 klaar met het afschakelen van het analoge radiosignaal in zijn hele verzorgingsgebied.

Dat meldt Ziggo in een persbericht over de uitschakeling van de analoge kabelradio in drie Brabantse regio's. Tot nu toe zei de provider dat de afschakeling 'eind dit jaar' zou zijn afgerond in heel Nederland, maar dat wordt enkele maanden later. Een reden voor het uitstel geeft het bedrijf niet.

De uitschakeling van de analoge kabelradio verloopt in fases. De regio Capelle aan den IJssel was eerder dit jaar als eerste aan de beurt. Klanten krijgen vijf weken van tevoren bericht van de provider.

Als alternatief verkoopt Ziggo overigens zelf ook een digitale radio-ontvanger. Door leveringsproblemen van deze 'Digitale Radio' bij fabrikant Quantis stelde Ziggo eerder al het uitschakelen van analoge radio rond Amsterdam uit. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Ziggo verkoopt Chromecast met Google TV voor tweede tv

Verhoging uploadsnelheid

Ziggo zet de analoge radio uit om meer bandbreedte vrij te maken voor zijn internetdiensten. Hierdoor moet een verhoging van de uploadsnelheid mogelijk worden.  

Ziggo rondde afgelopen voorjaar het afsluiten van het analoge tv-signaal af. Alle klanten kijken sindsdien digitaal. 

Bright blok

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van