Chromecast met Google TV

Ziggo verkoopt Chromecast met Google TV voor tweede tv

11 oktober 2021 18:50 Aangepast: 12 oktober 2021 08:30
Beeld © Google

De Chromecast met Google TV is officieel niet via Google in Nederland verkrijgbaar, maar na tal van webwinkels verkoopt Ziggo nu ook de nieuwste Chromecast.

Ziggo biedt de Chromecast met Google TV aan klanten aan als simpele manier om Ziggo te bekijken op een tweede of derde tv. Met de Google TV-stick kijken gebruikers dan via de Ziggo Go-app. De meeste Ziggo-functies zoals terugkijken en films huren zijn dan beschikbaar, alleen de mogelijkheid om programma's te pauzeren of op te nemen ontbreekt: dat kan alleen met de Mediaboxen van Ziggo zelf.

Groot voordeel van de methode via de Google TV-stick is dat de verbinding via wifi loopt, en het dus niet nodig is een kabel naar de tweede of derde tv te trekken. De Ziggo Go app voor Google TV werkt wel alleen via een vaste internetverbinding met IP-adres van Ziggo. De provider staat maximaal twee Chromecasts met Ziggo Go-app toe op één netwerk.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Ziggo komt met goedkopere internetabonnementen zonder tv

Ziggo-app ook op andere platforms

De Ziggo Go-app is er ook voor Android TV, dat staat onder meer op tv's van Sony en Philips. Ook is de app er voor de Amazon Fire TV-stick en de Apple TV.

Ziggo verkoopt de Chromecast met Google TV voor 80 euro, ongeveer net zo duur als bij andere verkopers van de de streaming-stick. Google biedt de Chromecast met Google TV zelf nog niet officieel aan in Nederland, en sommige functies van Google TV werken in ons land nog niet volledig.

Bright blok

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van