Gamen

Chinese jongeren omzeilen gamelimieten: overheid wil hardere aanpak

11 oktober 2021 08:53 Aangepast: 11 oktober 2021 08:53
Beeld ter illustratie Beeld © Getty

De Chinese overheid gaat het omzeilen van de strenge regels rond het spelen van games door jongeren aanpakken.

Eerder dit jaar voerde de Chinese overheid strengere regels in om gameverslaving bij jongeren tegen te gaan. Zo mogen jongeren maximaal drie uur per week online gamen.

Er zijn manieren waardoor minderjarigen toch langer kunnen gamen. Allerlei Chinese handelsplatformen bieden verhuur en verkoop aan van game-accounts. "Dit betekent dat er nog steeds mazen zijn voor tieners om online te gamen", schrijft staatskrant People's Daily, dat stelt dat dit zal worden aangepakt. 

Bedrijven en ouders

Gamebedrijven moeten volgens de krant "actief maatschappelijke verantwoordelijkheden vervullen" en zijn "medeverantwoordelijk voor de gezonde groei van de volgende generatie". People's Daily stelt ook dat ouders goed moeten opletten, omdat sommige jongeren de identiteit van hun ouders gebruiken om zich te registreren voor een gameaccount.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Chinese kinderen mogen nog maar 3 uur per week gamen

'Geestelijk opium'

De aanval van de Chinese autoriteiten op de gamesector begon in augustus. Een staatskrant schreef toen dat veel tieners verslaafd zijn. Spelletjes werden "geestelijk opium" genoemd.

China is de grootste markt ter wereld voor games. De overheid maakt zich al jaren zorgen over gameverslaving. Er zijn klinieken in het land die therapie en militaire oefeningen combineren voor Chinezen die kampen met een verslaving.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Chinese staatskrant opent aanval op gamesector: 'geestelijk opium'

Bright blok

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van