Maar geen megastoring

#InstagramDown: weer storing bij Facebook-producten

08 oktober 2021 21:29 Aangepast: 08 oktober 2021 22:26
Beeld © Kelsey McClellan/ANP

Instagram, Facebook en WhatsApp kampten vanavond weer met problemen.

Op de website Downdetector.com kwamen sinds half 9 veel klachten binnen van gebruikers die geen toegang meer kregen tot de apps van Facebook, Instagram en WhatsApp. Ook op Twitter werd er onder de hashtag #Instagramdown veel melding gemaakt van storingen.

De storing leek niet alle gebruikers van de platformen te treffen. Anderen wezen er alleen op dat de websites en apps langzamer laadden dan normaal. Facebook bevestigde de storing op Twitter en zei dat 'sommige' gebruikers problemen ondervonden.

Even na 10 uur vanavond meldde Facebook aan adverteerders op zijn platforms dat de storing was opgelost. "De diensten zijn nu hersteld. Onze excuses voor het ongemak." 

Het is daarmee een veel kleinere storing dan de grote storing die WhatsApp, Facebook en Instagram maandagavond urenlang onbereikbaar maakte. Het is nog niet duidelijk wat de oorzaak was. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Hoe een fout bij een update leidde tot een megastoring bij Facebook

Mislukte update

De megastoring van maandag werd veroorzaakt door een mislukte update. Het duurde zeven uur voordat alles weer werkte, onder andere omdat ook de deuren van het kantoor van Facebook niet meer open konden.

De technologie achter de pasjes die de medewerkers hadden, zat namelijk ook aangesloten op het netwerk van de techgigant.

Bright blok

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van