GTA 3 is twintig jaar

Remaster eerste drie GTA-games komt 'eind dit jaar'

08 oktober 2021 19:50 Aangepast: 08 oktober 2021 19:55
Beeld © Rockstar Games

Rockstar Games zal later dit jaar remasters uitbrengen van de eerste drie Grand Theft Auto-games, om de twintigste verjaardag van GTA 3 te vieren.

Het pakket gaat de Grand Theft Auto: The Trilogy - The Definitive Edition heten en komt uit op alle belangrijke spelcomputers, waaronder ook Xbox One, PlayStation 4 en Nintendo Switch. Alle games worden op zowel grafisch als gameplayniveau verbeterd. Volgend jaar volgt een versie voor Android en iOS.

Over de specifieke datum wil Rockstar Games nog niks kwijt, behalve dat het 'later dit jaar' zal komen. Het derde deel van Grand Theft Auto lag twintig jaar geleden op 22 oktober in de winkel, maar die datum is vermoedelijk te vroeg. 

Wel laat Rockstar weten dat het de huidige versies van de drie games komende week uit de webwinkels zal halen. Wil je de games nog in oude vorm kopen, dan zal je dus moeten opschieten.  

Miniatuurvoorbeeld
Gerucht

'GTA 6 verschijnt in 2024 of 2025, speelt zich af in hedendaags Vice City'

Veel ophef Grand Theft Auto

De eerste twee GTA-games waren nog tweedimensionaal. Je keek van bovenaf op je personage. Verder was de opzet hetzelfde: je speelt een crimineel die auto's kan stelen en verkopen, maar ook andere misdaden kan uitvoeren.

Voor Grand Theft Auto 3 besloot Rockstar om de gehele game in 3D op te bouwen. Het spel bleek de bestverkochte game van 2001 en leidde tegelijk tot veel opheft. GTA 3 zou te gewelddadig zijn en teveel sex bevatten voor een game die door tieners gespeeld werd. 

In 2003 spanden de ouders van twee vermoorde tieners zelfs een rechtszaak tegen Rockstar Games aan. Zij geloofden dat de daders geinspireerd waren door Grand Theft Auto.

Bright blok

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van