'Nieuwe voorraad op komst'

Nieuwe Nintendo Switch OLED meteen uitverkocht: 'Binnenkort meer leveringen'

08 oktober 2021 16:17 Aangepast: 08 oktober 2021 17:28
De vernieuwde Nintendo Switch met oled-scherm. Beeld © Nintendo

Nintendo heeft vandaag de nieuwste versie van de Switch-spelcomputer uitgebracht, met voor het eerst een OLED-scherm. De nieuwe Switch is vrijwel overal uitverkocht, maar niet voor lang.

De nieuwe Nintendo Switch is vanaf 8 oktober verkrijgbaar, maar zoals wel vaker bij nieuwe spelcomputers is de eerste lichting volledig uitverkocht. Voor zover bekend is de eerste Switch met een OLED-scherm bij geen enkele grote Nederlandse webshop meer te bestellen.

Bij sommige fysieke winkels maken gamers nog wel kans, maar ook daar slinken de voorraden snel. Zo kan de Switch OLED in de winkels van GameMania niet meer gereserveerd worden, en wordt ook geen wachtlijst bijgehouden. Ook is de Switch OLED momenteel niet te bestellen bij Bol.com, Amazon, MediaMarkt, Coolblue, Wehkamp, BCC, Intertoys, GameMania en NedGame.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Nintendo 64-games komen naar Switch, met klassieke controllers

'Voorraden snel bijgevuld'

Lang zullen de tekorten echter niet duren, zegt Nintendo. "Er zijn al nieuwe leveringen gepland, er wordt hard gewerkt de nieuwe Switch OLED in de winkel te krijgen", aldus een woordvoerder van Nintendo. Voorraden zullen zo snel mogelijk worden bijgevuld, het gaat dan om de komende weken. Ook is de Switch OLED bij sommige webshops in andere EU-landen nog wel te bestellen.

Er is volgens Nintendo geen reden om te denken aan de structurele tekorten waar de Xbox Series X/S en vooral de PlayStation 5 mee kampen. Sinds die spelcomputers een klein jaar geleden verschenen is de vraag nog altijd groter dan het aanbod. Zo is de PlayStation 5 nog op geen enkel moment langer dan een paar minuten beschikbaar geweest in een webshop: elk beetje aanbod wordt direct verkocht.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Nintendo onthult vernieuwde Switch met 7 inch oled-scherm

Chips

De leveringproblemen van de nieuwe Xbox en PlayStation komen door de wereldwijde tekorten aan chips die sinds de coronapandemie zijn ontstaan en die nog een paar jaar kunnen duren.

De nieuwe Nintendo Switch OLED gebruikt intern bijna volledig dezelfde onderdelen als voorgaande modellen, mogelijk heeft Nintendo daarom minder last van de chiptekorten.

Bright blok

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van