Ga naar de inhoud
Telefoonnummer in beeld

Netflix past scènes Squid Game aan omdat vrouw wordt platgebeld

Beeld © Netflix/YoungkyuPark

Netflix gaat een paar scènes uit de Zuid-Koreaanse hitserie Squid Game aanpassen omdat daar per ongeluk een bestaand telefoonnummer in wordt getoond.

De eigenares van het nummer wordt sinds het uitkomen van de serie platgebeld door mensen die een grap met haar uithalen.

Kim Gil-young is de eigenaresse van een taartenwinkel in Seongju en gebruikt het nummer al zo'n 16 jaar, zegt ze tegen CNN. Toen de serie half september net uit was, werd ze duizenden keren per dag gebeld. De laatste paar dagen zijn het "slechts" honderden telefoontjes, maar wordt ze ook bedolven onder de sms'jes.

Stress

Het levert haar zoveel stress op dat Gil-young inmiddels op doktersadvies kalmerende middelen slikt. "Ik kan me niet concentreren vanwege de onbekende nummers die mij maar blijven bellen." zegt ze.

Opnieuw monteren

Netflix zegt maatregelen te nemen. "Samen met de producent werken we nu aan een oplossing, waaronder het opnieuw monteren van de scènes waarin het telefoonnummer te zien is." 

Het nummer opgeven is voor Gil-young geen optie, geeft ze aan. Ze gebruikt het voor haar zakelijke contacten.

Netflix
Lees ook
Netflix verhoogt prijzen: twee van de drie abonnementen worden duurder

Een van de grootste Netflix-hits ooit

Squid Game is sinds half september te zien op Netflix en is mogelijk de grootste hit van de streamingdienst ooit. De dienst geeft geen kijkcijfers, maar de serie voert inmiddels wereldwijd de kijklijsten van Netflix aan.

In de fictieve serie spelen volwassen mensen bekende kinderspelletjes waarmee ze geld kunnen verdienen. Mensen die een spel verliezen, worden vermoord.

Zuid-Koreaanse
Lees ook
Zuid-Koreaanse provider: Netflix moet betalen voor dataverkeer
Bright blok

Volg Bright voor meer tech:

Luister onze podcast

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook