Facebook onder vuur

'Facebook vertraagt uitrol functies om zorgen reputatie'

06 oktober 2021 21:12 Aangepast: 06 oktober 2021 21:22
Instagram is volgens Facebook-critici slecht voor het zelfbeeld van tieners. Beeld © AP

Facebook vertraagt de uitrol van een aantal van zijn nieuwste functies omdat het bedrijf niet zeker is of deze functies nog meer negatieve aandacht zullen trekken. De techgigant wil eerst onderzoek doen.

Deze 'reputatiebeoordelingen' moeten er voor zorgen dat deze nieuwe producten niet tot meer klachten over het bedrijf of de manier waarop Facebook met kinderen omgaat leiden, schrijft The Wall Street Journal. Het bedrijf ligt deze week onder vuur na claims van klokkenluider Frances Haugen dat Facebook bewust niet ingrijpt tegen desinformatie. 

Maar ook in de weken voor de uitspraken van Haugen zat Facebook al in de problemen. Uit een onderzoek van The Wall Street Journal bleek onder andere dat Instagram, dat in handen is van Facebook, kinderen een slecht zelfbeeld zou geven.

Daarom zou het sociale mediaplatform nu extra voorzichtig doen om niet weer negatief in de schijnwerpers te komen, aldus de krant. Facebook had al bekend gemaakt dat het voorlopig stopt met de ontwikkeling van een versie van Instagram voor kinderen.

'Beweringen klokkenluider slaan nergens op' 

Mark Zuckerberg, de oprichter van Facebook, haalde gisteren hard uit naar klokkenluider Haugen. Haar beweringen zouden "nergens op slaan", schreef hij.

Volgens Zuckerberg vindt Facebook de veiligheid en geestelijke gezondheid van zijn gebruikers juist wel heel belangrijk. De techgigant zou intern veel onderzoek doen om de grootste problemen te vinden. 

Bright blok

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van