Google Pay

Google bedenkt zich en gaat geen bankrekeningen aanbieden

01 oktober 2021 09:41 Aangepast: 02 oktober 2021 09:48

Google ziet af van de plannen op om mensen direct bankrekeningen te laten openen vanuit zijn betaalapp Google Pay.

Google denkt dat het beter is om zich te richten op het leveren van digitale ondersteuning voor banken en andere financiële dienstverleners, in plaats van zelf ook bankdiensten te gaan aanbieden.

De speciale Plex-rekeningen zouden in eerste instantie in Noord-Amerika aangeboden worden. Dat wilde Google doen met partners als Citigroup en Bank of Montreal.

Google Pay bestaat al sinds 2015. Het mobiele betalingssysteem heette eerder Android Pay. Het heeft zo'n 150 miljoen gebruikers in ongeveer dertig landen, waaronder Nederland.

Tegenvaller

De beslissing om niet door te gaan met Plex is vooral een tegenvaller voor Citigroup, dat de deal met Google had aangeprezen als bewijs van zijn vermogen om samen te werken met grote techbedrijven. De bank wilde de technologie ook gebruiken in deals met andere bedrijven. Citigroup zegt de keuze van Google te respecteren en hoopt dat er andere mogelijkheden voor samenwerkingen zijn.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Google-bedrijf: regen beter te voorspellen met kunstmatige intelligentie

Google Pay in Nederland

Met Google Pay kunnen gebruikers momenteel hun betaalpas kunnen koppelen aan hun smartphone. Vervolgens kan die telefoon worden gebruikt als contactloos betaalmiddel in winkels, of op apps en sites die de betaalmethode van Google ondersteunen. In enkele andere landen maakt Google Pay ook sparen voor kortingen en betalen voor openbaar vervoer mogelijk, maar dat is in Nederland niet het geval.

In Nederland wordt Google Pay momenteel ondersteund door de banken ABN Amro, Bunq, N26 en Revolut. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Google voegt beeldherkenning Lens toe aan Chrome

Apple en Samsung

Google-concurrent Apple heeft ook een eigen betaaldienst, Apple Pay, die de meeste grote Nederlandse banken inmiddels ondersteunen. In de VS heeft het ook een eigen creditcard, de Apple Card

Ook Samsung heeft al jaren een mobiele betaaldienst, maar Samsung Pay is in Nederland nog altijd niet beschikbaar.

Bright blok

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van