Ga naar de inhoud
Squid Game te populair

Zuid-Koreaanse provider: Netflix moet betalen voor dataverkeer

De Netflix-serie Squid Game. Beeld © YOUNGKYU PARK

De Zuid-Koreaanse internetprovider SK Broadband klaagt Netflix aan omdat het Koreaanse internet belast wordt door de populariteit van nieuwe series als Squid Game.

Netflix is een van twee bedrijven die de kosten van gigantisch internetverbruik door hun diensten daar niet vergoedt.

Een rechtbank in de Zuid-Koreaanse hoofdstad Seoul besliste recent dat Netflix iets terug moest doen als compensatie voor het enorme internetverbruik door bezoekers aan de streamingdienst. Koreaanse providers moesten de afgelopen tijd meer onderhoud plegen omdat de nieuwste Netflix-series ongelofelijk populair zijn in het land, schrijft Reuters.

Netflix is de op een na grootste aandrijver van dataverkeer in het land, na YouTube. Ook Google betaalt geen extra kosten voor het verbruik, waar bedrijven als Amazon, Apple en Facebook dat wel doen.   

Man
Oeps
Man krijgt 4000 telefoontjes per dag door Netflix-hit Squid Game

'24 keer zoveel dataverbruik'

Het dataverbruik van Netflix zou in de afgelopen drie jaar 24 keer zo groot zijn geworden, aldus SK Broadband. De videodienst klaagde SK Broadband vorig jaar zelf aan, omdat ze niet vinden dat ze extra kosten hoeven te betalen voor netwerkverbruik. De Zuid-Koreaanse rechtbank gaf de streaminggigant ongelijk.

Netflix zegt tegen Reuters dat het in gesprek gaat met de Koreaanse internetprovider. Ook wijst het bedrijf er op dat ze 16.000 banen zouden hebben gecreerd in Zuid-Korea, dankzij grootschalige investeringen.

Bright blok

Volg Bright voor meer tech:

Luister onze podcast

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van