Black Widow op Disney+

Scarlett Johansson en Disney schikken over streamen Black Widow

01 oktober 2021 08:50 Aangepast: 01 oktober 2021 08:53

Scarlett Johansson en Disney zijn tot een overeenkomst gekomen nadat de actrice het bedrijf aanklaagde wegens contractbreuk. Details van de schikking zijn niet bekend gemaakt.

Johansson had in haar contract voor de film Black Widow bedongen dat de film eerst in de bioscoop te zien zou zijn voordat deze via de streamingdienst Disney+ te zien was, omdat ze mee zou delen in de winst. Toen Disney de film vrijwel direct ging streamen maakte Johansson bezwaar. 

"Ik ben blij dat Disney en ik ons geschil hebben weten op te lossen. Ik ben ontzettend trots op het werk dat we gedurende de afgelopen jaren hebben gedaan en heb genoten van mijn creatieve samenwerking met het team. Ik kijk er naar uit om onze samenwerking de komende jaren voort te zetten," aldus Scarlett.

Tower of Terror

Ook Disney is tevreden dat de lucht geklaard is met Johansson. "Ik ben heel tevreden dat we tot een overeenkomst zijn gekomen met Scarlett Johansson wat betreft Black Widow. Wij waarderen haar bijdrages aan de Marvel Cinematic Universe en zien er naar uit om samen te werken aan nieuwe projecten, waaronder Disney's Tower of Terror."

Miniatuurvoorbeeld
Luister ook

Films en series: de tofste van komend halfjaar

17 miljoen euro salaris

In juli lagen Scarlett en de filmmaatschappij met elkaar overhoop, nadat ze een rechtszaak had aangespannen. Disney reageerde 'dat ze niet zo moest zeuren met een salaris van ruim 17 miljoen euro'.

De actrice hield echter voet bij stuk en wees de filmmaatschappij op het met haar afgesloten contract en eiste gerechtigheid.

Bright blok

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van