Lek

'Ex-werknemers hebben toegang tot privégegevens OnlyFans'

30 september 2021 20:57 Aangepast: 30 september 2021 21:00

Sommige voormalige werknemers van OnlyFans hebben nog steeds toegang tot de gegevens van gebruikers van de dienst, die veel voor naaktfoto's en sekswerk wordt gebruikt.

Het gaat om het gebruik van Zendesk, een softwarepakket voor klantenservice. Werknemers van OnlyFans zouden soms nog lang na hun dienstverband toegang hebben tot deze softwareomgeving, aldus een ex-werknemer van het bedrijf tegen Motherboard.

Motherboard wist via de inloggegevens van meerdere oud-werknemers binnen te komen in de softwareomgeving. Via Zendesk zijn tickets in te zien van zowel betalende klanten als mensen die het platform gebruiken om hun content te plaatsen.

Via deze tickets vallen veel privégegevens in te zien, afhankelijk van waarom de gebruikers contact opnemen met OnlyFans. Zo zouden ex-werknemers toegang hebben tot creditcardgegevens, rijbewijzen, volledige namen, selfies met paspoort of ID-kaart en andere zeer persoonlijke informatie.  

Miniatuurvoorbeeld
Verbod

OnlyFans draait verbod op expliciet seksuele beelden terug

'Springen voorzichtig om met privégegevens'

OnlyFans houdt tegenover klanten vol dat het voorzichtig omspringt met dit soort gegevens. Het bedrijf reageerde echter niet op berichten van Motherboard.

Aangezien OnlyFans vooral veel gebruikt wordt voor sekswerk, zijn privégegevens extra gevoelig. Sekswerkers genieten weinig bescherming zowel on- als offline en zouden op deze manier in gevaar kunnen komen. 

Bright blok

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van