iPhone 13

'Vertraging productie iPhone 13 door coronagolf in Vietnam'

29 september 2021 19:44 Aangepast: 29 september 2021 19:48
De iPhone 13 en 13 Mini Beeld © Getty

Mensen die een iPhone 13 kopen, moeten mogelijk langer wachten op hun smartphone vanwege de stijgende coronacijfers in Vietnam. Apple laat daar delen van zijn camera's bouwen.

Een belangrijk deel van de onderdelen van de nieuwe camera voor de vier iPhone 13-typen wordt in Vietnamese fabrieken gemaakt. En die zijn broodnodig, omdat Apple zijn smartphones wil voorzien van nieuwe sensor-shift stabilisatoren en zich daarom niet kan beroepen op onderdelen die nog op de plank liggen, aldus Nikkei Asia.

Het aantal coronagevallen loopt sinds juli hard op in Vietnam. Na een piek begin september lijken de besmettingen weer te gaan zakken.

Bronnen van Nikkei zegt dat betrokkenen hopen dat de situatie midden oktober zover verbeterd is dat de productie weer op gang kan komen. Momenteel loopt de wachttijd voor een iPhone 13 Pro op tot een maand in China en de Verenigde Staten.  

Miniatuurvoorbeeld
Test

De nieuwe iPhone 13's: hoe zijn ze in het echt?

Verbeterde camera's

De iPhone 13 is sinds 24 september wereldwijd te koop. De smartphones werken met de nieuwe A15 Bionic-chip die 50 procent meer rekenkracht zou moeten hebben dan concurrerende modellen.

Apple verbeterde ook onder andere de drie camera's achterop het toestel. Deze kunnen onder andere voor het eerst macrofoto's maken.  

Bright blok

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van