700.000 spelers

Amazon-game New World verrassend succes op eerste dag

28 september 2021 21:44 Aangepast: 28 september 2021 21:48
Beeld © Amazon

De nieuwe Amazon Game Studios-game New World is de meestgespeelde game op Steam vandaag. New World is daarmee het eerste spel uit de koker van Amazon dat succes boekt.

Zo'n 700.000 spelers downloadden en speelden de Massively Multiplayer Online (MMO) game toen die vandaag officieel op de markt kwam, schrijft Eurogamer. Het haalt daarmee plek vijf op de lijst van meestgespeelde game op één moment ooit. 

Amazon zette met veel bombarie in op games enkele jaren geleden, maar zag zich al genoodzaakt om de stekker uit gameprojecten als Nova, Intensity en Crucible te trekken. Onderzoek door onder andere Bloomberg wees op de slechte cultuur binnen de gametak van het bedrijf, dat te hoge en elkaar tegensprekende ambities er op na hield. 

Zo wilde Amazon games maken die bijzonder en innovatief waren, maar tegelijkertijd net zoveel geld zouden binnenhalen als het populaire Call of Duty. Tegelijk zou het bedrijf te druk bezig zijn met brainstormen en te veel concurrenten willen nadoen.  

Miniatuurvoorbeeld
Gadgets

Amazon komt met rijdende camera Astro: Alexa op wielen

Meermaals uitgesteld

New World werd meerdere malen uitgesteld en komt nu 17 maanden na de eerste beoogde datum uit. Het spel bevond zich sinds juli in een gesloten beta.

De recensies voor New World zijn vooralsnog verdeeld. Gebruikers klagen op Steam over de volgelopen servers en lange rijen. 

Bright blok

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van