Ga naar de inhoud
Netflix

Netflix niet van plan bioscoopketen te kopen

De twee CEO's van Netflix Reed Hastings en Ted Sarandos (r) Beeld © Getty

Netflix zal de komende tijd geen bioscoopbedrijven overnemen. Topman Ted Sarandos ontkent dat de streamingdienst plannen heeft voor grote overnames in de bioscoopwereld.

De Netflixtopman sluit een stap in die richting niet uit, maar zegt: "We zijn geen kopers, we zijn bouwers."  Sarandos herhaalde maandag op de Code-conferentie in Los Angeles ook dat Netflix geen interesse heeft in de uitzendrechten van sportwedstrijden.

Hij liet weten dat "de komende tien miljard dollar" van de streamingdienst zoals vanouds wordt uitgegeven aan series en films.

Bridgerton en Bird Box populairst

Tijdens zijn presentatie liet Sarandos ook de lijsten zien van de best bekeken series en films van Netflix, uitgesplitst op het aantal abonnees dat keek en het aantal uren dat zij keken. Naar serie Bridgerton werd volgens hem het meest en het langst gekeken, bij de films stemden de meeste mensen af op Extraction en werd er het meeste tijd besteed aan het streamen van Bird Box.

Maar de Zuid-Koreaanse horror-thrillerserie Squid Game heeft volgens hem "een zeer goede kans" om Bridgerton in te halen als de populairste Netflix-serie. "Squid Game wordt zonder twijfel onze grootste niet-Engelstalige show ter wereld." Hij voegde er aan toe dat er "een grote kans is dat het onze grootste show ooit wordt." Squid Game werd uitgebracht op 17 september.

Kijkcijfers

Netflix laat de cijfers niet toetsen door een onafhankelijke partij en houdt er ook andere rekenmethodes op na dan de reguliere kijkcijferinstituten. Zo telt het bedrijf een kijktijd van twee minuten al als een stream en lijken de best of-lijsten die door de jaren heen zijn vrijgegeven niet altijd overeen te komen met mededelingen rond de cijfers van bepaalde films en series.

Netflix
Lees ook
Netflix kondigt maar liefst 70 nieuwe films, series en seizoenen aan
Bright blok

Volg Bright voor meer tech:

Luister onze podcast

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook