Oplossing onderweg

Batterij iPhones loopt erg snel leeg door Spotify-app

27 september 2021 17:23 Aangepast: 27 september 2021 17:49
Beeld © Spotify

Spotify erkent dat iPhone-gebruikers met de nieuwste iOS-versie last kunnen hebben van extreem batterijverbruik en zelfs oververhitting van hun toestel. Aan een oplossing wordt gewerkt, zegt de muziekdienst.

Het gaat om problemen met de Spotify-app op iPhones met de twee meest recente iOS-versies: iOS 14.8 en iOS 15. Die versies verschenen respectievelijk dertien en zes dagen geleden. Tal van gebruikers klagen sindsdien op sociale media en forums over het toegenomen batterijverbruik. Op zijn eigen forum erkent Spotify nu de klachten.

Het bedrijf zegt op de hoogte te zijn van de problemen. Die zijn inmiddels doorgegeven aan de technische afdeling van Spotify, dat werkt aan een oplossing. Het is nog niet duidelijk op welke termijn die oplossing er is, maar Spotify raadt gebruikers aan om hun iPhone-app up-to-date te houden.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

iOS 15 nu te downloaden: dit zijn de vernieuwingen

Tientallen procenten batterij per uur

De klachten lopen uiteen van licht tot extreem gestegen batterijverbruik door Spotify, zowel tijdens het gebruik als op de achtergrond. Sommige gebruikers melden dat tientallen procenten accuduur per uur verdwijnen.

Bij gebruik van Spotify zou het toestel van sommige gebruikers bovendien extreem heet worden. iPads lijken minder last van de problemen te hebben.

Zelf controleren

Op iOS-apparaten kan makkelijk worden gecontroleerd welke apps veel energie verbruiken. In 'Instellingen' staat onder het kopje 'Batterij' een overzicht van het batterijverbruik per app. Dat is te bekijken voor de afgelopen 24 uur en de afgelopen 10 dagen. Ook wordt precies getoond hoeveel minuten van dat verbruik op het scherm waren, en hoeveel in de achtergrond.

Miniatuurvoorbeeld
Bright Podcast

De nieuwe iPhone 13's: hoe zijn ze in het echt?

Bright blok

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van