iPhone 14

'iPhone 14 krijgt een compleet ander ontwerp'

27 september 2021 15:10 Aangepast: 27 september 2021 15:13
De iPhone 13 en 13 Mini Beeld © Getty

De iPhone 14 van volgend jaar zou er helemaal anders uitzien dan de iPhone 13, die afgelopen vrijdag op de markt kwamen.

Dat zegt Bloomberg-journalist Mark Gurman, die vaker over informatie over onaangekondigde Apple-producten beschikt. Volgens Gurman krijgen de iPhone 14's van volgend jaar niet alleen een 'compleet nieuw ontwerp', maar komen er ook nieuwe modellen in de iPhone-lijn. "De kleine veranderingen in de iPhone 13 zorgen ervoor dat de technici van Apple achter de schermen kunnen werken aan grotere dingen die meer tijd vergen", schrijft Gurman.

Apple-analist Ming-Chi Kuo zei eerder al dat Apple de inkeping bovenin het scherm, de notch, in 2022 zal laten vallen, te beginnen bij de iPhone 14 Pro. Kuo verwacht dat de nieuwe iPhones een ontwerp met een 'punch hole' krijgen, waarbij de selfiecamera in een gaatje in het scherm is verwerkt. Veel Android-telefoons hebben al jaren zo'n cameragat in het scherm.

Geen Mini meer

Apple zou volgens de geruchten ook afzien van een Mini-versie van de iPhone 14. De Mini-variant was bij de iPhone 12 het slechtst verkochte model. In plaats daarvan zou Apple komen met een nieuw Max-model

Miniatuurvoorbeeld
Bright Podcast

De nieuwe iPhone 13's: hoe zijn ze in het echt?

Touch ID terug?

De vraag is of de iPhone 14 een vingerafdrukscanner onder het scherm krijgt. Het is nog onzeker of Apple dit op tijd klaar heeft voor de nieuwe iPhones die in het najaar van 2022 op de markt moeten komen. Volgens Kuo zou de Touch ID-sensor onder het scherm mogelijk pas in de iPhones van 2023 worden toegevoegd. Veel Android-smartphones hebben al zo'n vingerafdrukscanner onder het scherm.

Opvouwbare iPhone

Zowel Gurman als Kuo verwachten dat Apple in 2024 komt met de eerste iPhone met een opvouwbaar scherm. Concurrent Samsung maakt al langer zulke vouwtelefoons.

Bright blok

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van