Xbox-games op Stadia op Xbox?

Google Stadia-games nu op de Xbox te spelen

25 september 2021 11:19 Aangepast: 25 september 2021 21:01
Xbox Series X links, Series S rechts

Microsoft heeft de webbrowser van de Xbox vervangen met de moderne Chromium-versie van zijn browser. Dat betekent onder andere dat Xbox-gebruikers nu de game van clouddienst Google Stadia via hun console kunnen spelen.

Volgens Microsoft is deze versie van Edge veiliger en moderner. Je kan nu ook sites vanuit Xbox direct naar een ander apparaat toe sturen, zodat je niet per sé links op Xbox ook daar moet lezen. Dat is onder andere handig als je een gids gebruikt of doorklikt naar hints in een game.

De nieuwe Xbox-versie van Edge lijkt precies op de normale desktop-versie van de standaard Windowsbrowser. Gebruikers van een Xbox kunnen daarom onder andere games streamen via Stadia en chatapp Discord via de browser gebruiken. Microsoft heeft ook een eigen cloudstreamingdienst via Game Pass.

Miniatuurvoorbeeld
Games streamen

Cloudgamen vanaf feestdagen ook op Xbox One en Series X|S

Geen extensies

Het enige wat de Xbox-versie niet kan, is extensies gebruiken en de ontwikkelaarsmodus aanzetten. Alle instellingen, favorieten en je browsergeschiedenis op andere platformen worden automatisch gesynchroniseerd met Edge op Xbox.

Het is bovendien mogelijk om een toetsenbord en een muis te gebruiken. De liefhebber kan dus - mocht hij dat willen - zijn Google Docs-documenten ook op Xbox tikken. 

Microsoft bracht de nieuwe versie van Edge in januari 2020 uit op pc en Mac en is sindsdien bezig om de oude versie van Edge uit te faseren. De nieuwe Edge-browser is gebaseerd op Chromium, dezelfde code die ook de basis vormt van Google Chrome.

Bright blok

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van