Pixelmania

Twitter pakt 'te gepixelde video's' aan

25 september 2021 10:12 Aangepast: 25 september 2021 10:18
Beeld © Getty

Twitter werkt aan een methode om de kwaliteit van video's op het platform te verbeteren, zodat ze niet meer met hevige pixelvervormingen online komen.

Video's die je uploadt naar Twitter, zouden er vanaf nu minder 'gepixeld' uit moeten zien, volgens het supportaccount van Twitter. De videokwaliteit op Twitter is al jaren vrij slecht, met zichtbare pixels die als vlokjes door de video lopen.

Daar wil Twitter nu wat aan doen. Volgens The Verge heeft het bedrijf een stap in het pre-verwerkingsproces van video's geschrapt, waardoor de kwaliteit van video's omhoog zou moeten gaan.

Bij deze stap werden video's in kleinere blokjes gehakt, zodat die gemakkelijker te verwerken waren. Dat leidde tot video's van lagere kwaliteit omdat het systeem meer met een video moet doen om die klaar te maken voor online.

Miniatuurvoorbeeld
Tips

Twitter rolt fooisysteem uit naar iedereen, staat Bitcoin toe

Klein stapje vooruit

Uit verschillende experimenten van gebruikers op Twitter lijkt het niet te gaan om een aanpassing met enorme verbeteringen, maar een klein stapje vooruit. De verandering toont echter dat Twitter achter de schermen bezig is om zijn videokwaliteit te verhogen.

De aanpassing zou nog niet verwerkt zijn in Twitter Media Studio, het eigen platform van Twitter om video's mee te publiceren. Ook daarom zouden sommige video's er mogelijk nog niet beter uitzien.

Twitter werkt dit jaar in koortsig tempo aan een reeks nieuwe functies en verbeteringen. Het bedrijf rolde net wereldwijd zijn fooisysteem uit, en test verschillende manieren om overlast van vervelende gebruikers te beperken, zoals het automatisch blokkeren van verdachte accounts.

Bright blok

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van