CoronaCheck-app

Geen groen vinkje in Coronacheck-app? Oplossing in de maak

24 september 2021 17:45 Aangepast: 24 september 2021 18:02

De meeste technische problemen van de CoronaCheck-app zijn inmiddels verholpen, maar sommige mensen moeten binnenkort een webformulier invullen om een groen vinkje in de app te krijgen. Dat meldt koepelorganisatie GGD GHOR Nederland.

Een groep mensen die hun eerste vaccinatie in een ander EU-land hebben gekregen en hun tweede prik bij een GGD kan geen QR-code krijgen in de Coronacheck-app. Binnenkort kan dat wel. Deze mensen moeten dan een webformulier invullen op coronacheck.nl. Als alle gegevens kloppen krijgen de gevaccineerde mensen via een beveiligde mail de QR-code. Wanneer deze oplossing beschikbaar is, is nog onduidelijk. Om hoeveel mensen het gaat, is ook niet bekend.

Het zou aanvankelijk op 25 september geregeld zijn, maar de oplossing heeft "om juridische redenen" vertraging opgelopen, aldus een woordvoerder van GGD GHOR Nederland. De GGD'en zijn verantwoordelijk voor het aanleveren voor de vaccinatiedata bij de CoronaCheck-app. Het ministerie van Volksgezondheid is verantwoordelijk voor de werking van de app zelf.

De CoronaCheck-app is te gebruiken als coronatoegangsbewijs, die vanaf 25 september verplicht wordt in grotere delen van de samenleving. Het is overigens ook mogelijk een papieren bewijs uit te printen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

QR-code in Coronacheck-app niet in te trekken, ook niet na fraude

Herstelbewijs

Er zijn ook mensen die bij een andere plek dan de GGD recent positief zijn getest op het virus. Zij hebben recht op een zogenoemd 'herstelbewijs', waarmee ze ook een groen vinkje kunnen krijgen in de app, maar dat werkt nog niet voor iedereen. Deze groep moet volgens de GGD ook het webformulier invullen om op die manier alsnog een QR-code te krijgen. Wanneer de oplossing voor hen gereed is, moet ook nog duidelijk worden.

Vanaf komend weekend is het coronatoegangsbewijs op veel meer plekken verplicht. Wie geen vaccinatie- of een herstelbewijs kan tonen moet zich laten testen om bijvoorbeeld de kroeg of het theater in te komen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Geen groen vinkje CoronaCheck na eerste prik in ander EU-land

Ruim 11 miljoen downloads

De CoronaCheck-app is tot nu toe meer dan 11 miljoen keer gedownload en is gebruikt om 32 miljoen QR-codes aan te maken. De app kampte sinds de introductie met allerlei problemen, waaronder rond verkeerde registraties. Veel van de registratieproblemen zijn inmiddels wel opgelost.

Overigens hebben veel Nederlanders ook de verkeerde app gedownload: de Deense app genaamd Coronapas, waar je in Nederland niks aan hebt.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Opgelet: veel Nederlanders downloaden verkeerde corona-app

Bright blok

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van