Offline video's kijken

YouTube experimenteert met downloadfunctie voor abonnees

22 september 2021 21:30 Aangepast: 23 september 2021 10:27

YouTube experimenteert op zijn website met een downloadfunctie voor Premium-abonnees. De mogelijkheid lijkt tijdelijk voor veel Premium-abonnees wereldwijd beschikbaar.

Abonnees in Frankrijk en India maakten melding van de nieuwe downloadknop op de webversie van YouTube. De functie is te proberen via de Labs-pagina, tot en met 19 oktober.

Video's worden daarna voorzien van een downloadknop naast de gebruikelijke deel- en likeknoppen. Vervolgens kun je de filmpjes terugkijken via 'Downloads' in het navigatiemenu aan de linkerkant. 

Via het instellingenmenu kun je aangeven in welke kwaliteit je de video's wilt hebben. De downloads worden in de cache van je browser geplaatst, en kunnen met één druk op de knop weer verwijderd worden.

Miniatuurvoorbeeld
Desinformatie

YouTube verwijderde 1 miljoen video's met corona-desinformatie sinds februari 2020

Betrouwbaarder alternatief

Het downloaden van YouTube-video's is al sinds jaar en dag een veelgevraagde optie. Er bestaan dan ook verschillende sites van wisselende betrouwbaarheid om ofwel de videobestanden ofwel de audio van video's van YouTube te downloaden.

Met de nieuwe downloadfunctie wil YouTube mogelijk aan betalende klanten een betrouwbaarder alternatief bieden. Het is nog niet duidelijk of en wanneer de YouTube-website definitief de downloadmogelijkheid krijgt.

YouTube Premium

Abonnees op YouTube Premium kunnen al langer via de mobiele app van YouTube offline video's kijken. Het betaalde abonnement, dat in Nederland 12 euro per maand kost, biedt daarnaast onder meer reclamevrij kijken naar video's, de optie om video's en muziek op de achtergrond af te spelen en toegang tot de YouTube Music-dienst.

YouTube test sinds kort ook in Nederland een goedkoper Premium Lite-abonnement van 7 euro per maand, dat alleen reclamevrij kijken biedt. YouTube Premium had in het najaar van 2020 wereldwijd ruim 30 miljoen abonnees.

Bright blok

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van