Face ID

Apple verbetert beveiliging Face ID: niet meer te foppen met 3D-model

21 september 2021 13:59 Aangepast: 21 september 2021 18:03
FaceID, de gezichtsscan van recente iPhones.

Apple heeft in de nieuwe update iOS 15 een beveiligingslek in de Face ID-gezichtsscan opgelost. Hierdoor zijn iPhones en iPads niet meer te 'foppen' met een 3D-model van een hoofd.

Apple maakte maandagavond in een overzicht van opgeloste kwetsbaarheden in iOS 15 melding van het euvel in Face ID. Daardoor konden kwaadwillenden met een 3D-model van iemands hoofd, zoals een masker, toegang tot een iOS-apparaat krijgen. Apple maakte niet precies bekend hoe het probleem is opgelost, maar het zegt de "anti-spoofing modellen' van Face ID te hebben verbeterd.  

Het beveiligingsprobleem met Face ID werd ontdekt door de Chinese beveiligingsonderzoeker Wish Wu van Light-Year Security Lab, die eerder een ander euvel van de gezichtsscanner van Apple had gevonden.

Apple bracht iOS 15 voor de iPhone maandagavond uit, tegelijk met de nieuwe updates voor iPadOS en WatchOS voor de Apple Watch.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

iOS 15 nu te downloaden: dit zijn de vernieuwingen

Face ID

Face ID zit in iPhones sinds de iPhone X uit 2017 en in iPad Pro's sinds 2018.

Sinds iOS 14.5, dat afgelopen voorjaar verscheen, is het mogelijk om als je een mondkapje draagt de iPhone te ontgrendelen met behulp van een Apple Watch.

Bright blok

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van