Samen met ASUS

IKEA komt met meubels en accessoires voor gamers

17 september 2021 15:40 Aangepast: 20 september 2021 15:36
De lijn bestaat uit stoelen, bureau's, lampen, kastjes en meer. Beeld © IKEA

IKEA komt met een collectie voor gamers, bestaande uit dertig meubels en accessoires die zijn ontworpen in samenwerking met Republic Of Gamers, het game-merk van ASUS.

IKEA bracht de lijn eerder dit jaar al uit in China, in oktober is de rest van de wereld aan de beurt. "Er zijn wereldwijd 3 miljard gamers: een grote groep die vaak nog wordt vergeten als het gaat om oplossingen voor een beter leven thuis", aldus IKEA.

De lijn bestaat uit dertig meubels en accessoires, variërend van verstelbare bureaustoelen en bureaus tot accessoires als een houten hand om koptelefoons vast te houden, een geleider voor een muiskabel en een ringlamp met losse telefoonhouder waarmee gamers zichzelf kunnen uitlichten tijdens het streamen.

Links: het UPPSPEL-ophangbord, rechts de LÅNESPELARE-bekerhouder. Links: het UPPSPEL-ophangbord, rechts de LÅNESPELARE-bekerhouder.

Bestaande en nieuwe producten

De lijn bestaat uit zes productfamilies, waarvan een deel al bestond maar speciale uitvoeringen heeft gekregen met kleuren en aspecten die gamers moeten aanspreken. Er zijn accessoires zoals muismatten in verschillende formaten, een bekerhouder die aan een bureau kan worden geschroefd en een nekkussen dat ook gebruikt kan worden als deken en onesie.

De nieuwe UPPSPEL-lijn is gemaakt in samenwerking met ASUS, en bevat onder meer een nieuwe versie van het SKÅDIS-ophangbord. Aan de normale versie van dat bord kunnen dingen als plantenbakjes en haakjes worden gehangen, de game-versie is zwart en heeft speciale bandjes waarmee muizen, toetsenborden, kabels en controllers netjes opgeborgen kunnen worden.

Links: LÅNESPELARE-ringlicht, rechts: UPPSPEL-kastje met verlichting. Links: LÅNESPELARE-ringlicht, rechts: UPPSPEL-kastje met verlichting.

Vitrines, kasjes en wieltjes

In de UPPSPEL-lijn zitten verder vitrinekastjes met gekleurde verlichting, een verrijdbaar ladekastje met ruimte voor meerdere stekkerdozen en een in breedte verstelbaar onderstel met wieltjes voor game-pc's. De game-lijn van IKEA is vanaf oktober verkrijgbaar, online en in de winkels van IKEA.

De prijzen van de bureaustoelen variëren van 49,99 tot 250 euro, afhankelijk van functies en bekleding. Game-bureaus zijn er van 129 tot 449 euro, afhankelijk van verstelbaarheid. De overige accessoires hebben prijzen van 7,99 tot zo'n 99 euro.

Deel dit bericht ook op Instagram

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

PlayStation 5 ondanks grote tekorten al 10 miljoen keer verkocht

Bright blok

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van