Ga naar de inhoud
Nintendo Switch

Nintendo Switch ondersteunt eindelijk draadloze oordoppen en speakers

Draadloze oordoppen zijn makkelijk met de Switch te koppelen. Beeld © Bright

De Nintendo Switch krijgt 3,5 jaar na de introductie een update die het mogelijk maakt om oordoppen, koptelefoons of speakers via bluetooth te verbinden.

De nieuwste firmware-update voor de Nintendo Switch is nu te downloaden, meldt Nintendo. Na de update is het voor het eerst mogelijk om audio via bluetooth te verzenden vanaf de Switch. Wel zijn er enkele beperkingen bij het gebruik van die functie.

Gebruikers die bijvoorbeeld hun draadloze oordoppen met de Switch koppelen, kunnen gelijktijdig maar twee draadloze controllers gebruiken. Normaal gesproken kunnen er tot vier draadloze controllers tegelijk worden gebruikt met de Switch.

Nintendo
Lees ook:
Nintendo verlaagt prijs Switch weken voor komst OLED-model

Functie liet lang op zich wachten

Het is ook niet mogelijk om de microfoon van een bluetooth-koptelefoon of oordoppen te gebruiken. Wie spraak wil gebruiken in multiplayer-games, moet dat doen via een mobiele app op Android of iPhone. Er kan één bluetooth-audioapparaat tegelijk verbonden zijn met de Switch, maar de spelcomputer kan tot tien van zulke apparaten onthouden.

De functie voor bluetooth-audio is er voor alle uitvoeringen van de Switch en de Switch Lite, en is beschikbaar na de nieuwste update. De toevoeging van de functie heeft zo lang op zich laten wachten dat er inmiddels een hele industrie is ontstaan rond bluetooth-dongles voor de Switch, waarmee het al mogelijk was om draadloze oordoppen of koptelefoon te koppelen.

Nintendo:
Lees ook:
Nintendo: geen plan voor nieuwe Switch naast oled-model

PlayStation en Xbox doen het nog steeds niet

Een gebrek aan ondersteuning voor draadloze audio is vrij gangbaar bij spelcomputers. De PlayStation 5 en Xbox Series X/S bieden ook geen standaard ondersteuning voor audio over bluetooth. Wel is het bij die spelcomputers mogelijk om een bedrade koptelefoon op de draadloze controller aan te sluiten, en zijn er tal van koptelefoons met bijgeleverde dongle.

KPN
Lees ook
KPN gaat Apple Watch met 4G ondersteunen

Bekijk ook: Xboxen op je smartphone, werkt het?

11:06
Bright blok

Bright is verhuisd naar Bright.nl

Nieuwe artikelen van Bright zijn voortaan te vinden op Bright.nl.

Kijk ook onze video's op YouTube.

En luister onze podcast.

BRIGHT is verhuisd!

Voor alle nieuwe en oude content van Bright,
klik op de link.

Ga naar Bright.nl