Ga naar de inhoud
Te druk

CoronaCheck-app na persconferentie nauwelijks te gebruiken

Te veel mensen proberen vanavond de CoronaCheck-app te gebruiken, waardoor veel gebruikers niet in de app komen. Dat bevestigt het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport aan ANP.

De regering kondigde vanavond versoepelingen en aanpassingen aan van de coronamaatregelen. Onderdeel van deze aanpassingen is de introductie van het coronatoegangsbewijs voor de culturele sector en de horeca op 25 september.

Je hebt de CoronaCheck-app nodig om te bewijzen dat je tegen het coronavirus gevaccineerd bent, al bent genezen van corona of dat je net negatief getest bent op het virus.  Op deze aankondiging volgde volgens het ministerie 'extreme drukte' in de app.

Het is nog wel mogelijk om een eerder aangemaakte QR-code te openen. De aanvraag van een nieuwe lukt nu echter nauwelijks.

Versoepelingen
Maatregelen
Versoepelingen én nieuwe maatregelen: volg hier de coronapersconferentie

Eerdere incidenten

Het is het zoveelste incident met de app. Zeker in de eerste weken na de introductie eind juni was het vaak onmogelijk om een coronabewijs aan te maken. Ook gebruikers wier gegevens niet overeenkomen met de Basisregistratie Persoonsgegevens hadden moeite om bewijzen te laten genereren.

Bovendien moest de verversingssnelheid van de QR-code in de app worden aangepast. Er werden namelijk te vaak screenshots van andermans QR-code gemaakt en gebruikt om door corona-controles te glippen.

Bright blok

Bright is verhuisd naar Bright.nl

Nieuwe artikelen van Bright zijn voortaan te vinden op Bright.nl.

Kijk ook onze video's op YouTube.

En luister onze podcast.

BRIGHT is verhuisd!

Voor alle nieuwe en oude content van Bright,
klik op de link.

Ga naar Bright.nl