Bioscoop

Bioscopen: verplichte CoronaCheck-app is 'extra drempel'

13 september 2021 11:45 Aangepast: 13 september 2021 20:10

Bioscopen en filmtheaters vrezen dat de uitgelekte versoepelingen van de coronamaatregelen een "forse drempel" zullen zijn voor bezoekers.

Haagse bronnen bevestigden zondag dat in onder meer theaters en concertzalen een coronatoegangsbewijs verplicht is vanaf 25 september. Ook de regel dat mensen onderling 1,5 meter afstand moeten bewaren, komt te vervallen.

De Nederlandse Vereniging van Bioscopen en Filmtheaters (NVBF) laat in een reactie weten dat dit "een enorme klap" zal betekenen voor de branche. Ze zien de maatregelen niet als een versoepeling, maar als een "verzwaring".

"De vaccinatiegraad onder jongeren en jongvolwassenen en specifiek in de grote steden ligt veel lager dan het landelijk gemiddelde. Daarnaast blijkt uit eigen onderzoek dat met name deze jongeren niet bereid zijn te betalen voor een toegangstest, waarvan zeer waarschijnlijk sprake van zal zijn", aldus de NVBF.

Eerder liet de bioscoopsector al weten te vrezen voor een averechts effect van de versoepelende maatregelen op de bioscoopsector. De combinatie van het loslaten van de 1,5 meterregel en het moeten tonen van een coronatoegangsbewijs zouden zorgen voor extra omzetdaling.

De sector vraagt het het kabinet daarom opnieuw met klem om de afstandsregel in bioscopen en filmtheaters te handhaven. Mocht dat ook niet lukken, dan wil de sector dat de coronasteun voor bioscopen en filmtheaters behouden wordt.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Wat is Dolby Atmos en wat heb je er aan?

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van