Zoeken in het donker

Google rolt donkere modus uit voor zoekmachine op desktop

10 september 2021 16:47
Beeld © Google

De zoekmachine van Google doet voortaan mee met de donkere modus van desktop-computers en laptops, als gebruikers dat willen.

De afgelopen jaren hebben steeds meer apparaten een donkere modus gekregen. Als het donker wordt of als gebruikers dat willen, worden de kleuren van het besturingssysteem en veel apps aangepast van licht naar donker.

Ook webbrowsers doen mee met de donkere modus, inclusief sites die de modus ondersteunen. Google heeft die ondersteuning nu na maanden testen voor iedereen ingebouwd op Google.com, meldt het bedrijf. Gebruikers die dat willen, kunnen de zoekmachine van Google voortaan in donkergrijs in plaats van wit gebruiken.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Facebook voegt donkere modus toe aan iPhone-app

Drie mogelijkheden

De functie wordt de komende weken naar iedereen uitgerold. Wie al beschikking heeft tot de optie, kan deze vinden in de weergave-instellingen van Google. Er zijn drie opties: licht thema, donker thema of de instelling van het apparaat. Bij die laatste functie schakelt de zoekmachine van Google automatisch mee van licht naar donker en weer terug, als het apparaat dat ook doet.

De donkere modus is inmiddels beschikbaar op Android, iOS, Windows en macOS.

Miniatuurvoorbeeld
Luister de Bright Podcast

Google en hardware: haat-liefdeverhouding

Bright blok

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van