Emoji-reacties

Turkse Twitteraars kunnen vanaf nu klappen voor een tweet

09 september 2021 19:58 Aangepast: 09 september 2021 20:03
Beeld © getty

Twitter blijft experimenteren met nieuwe functies: in Turkije kunnen gebruikers vanaf nu op tweets reageren met verschillende emoji, zoals Facebook dat al langer toestaat.

Druk je op 'vind ik leuk' en hou je die knop een paar tellen vast, dan krijg je een menu met vijf verschillende emoji. Het traditionele hartje zit daarbij, maar ook een 'denkend gezicht', een 'huilend gezicht', een emoji van een lach en klappende handen, schrijft The Verge.

Twitter heeft expres gekozen om geen negatieve emoji's beschikbaar te stellen. Uit een enquete bleek namelijk dat gebruikers geen trek hadden in dergelijke emoji's uit angst dat "hun gedachten negatieve reacties zouden krijgen". Een simpele klik plaatst nog steeds een gewone Like.  

Gebruikers in Turkije krijgen in de komende dagen toegang tot de nieuwe reacties. De test wordt uitgevoerd op alle platformen, waaronder iOS, Android en de desktop-app.

Miniatuurvoorbeeld
Redesign

Twitter verbetert nieuw ontwerp na hoofdpijnklachten

Twitter test heel veel functies

Twitter experimenteert er de afgelopen maanden lustig op los. Zo testte het bedrijf een 'duimpje omlaag', een abonnementsdienst, het automatisch blokkeren van vervelende reacties en andere functies.

De site is op zoek naar nieuwe manieren om geld te verdienen aan Twitter, en om mensen te verleiden meer te tweetten. Het aantal gebruikers van de website groeide jarenlang nauwelijks, maar neemt sinds het begin van de coronapandemie toe. 

Bright blok

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van