Ga naar de inhoud
Smart Home

Nieuwe Roomba-robotstofzuiger herkent poep van huisdieren

Een nieuwe versie van de Roomba-robotstofzuiger is volgens de fabrikant beter in staat om de uitwerpselen van huisdieren te herkennen en die te omzeilen.

Huisdieren en robotstofzuigers vormen een riskante combinatie. Als de hond of kat op de vloer heeft gepoept, kan het apparaat de derrie in het slechtste geval overal in huis verspreiden, en dat terwijl er niemand thuis is. Bij het bekende robotstofzuigermerk Roomba is dat probleem nu opgelost, zegt de fabrikant iRobot bij de presentatie van de nieuwe Roomba J7+.

De robotstofzuiger heeft nieuwe algoritmes die zijn getraind met 'honderdduizenden afbeeldingen van echt, nep en gesimuleerde poep van honden en katten'. De software van het apparaat kan zo uitwerpselen van huisdieren nauwkeuriger detecteren, zodat de robot er niet meer overheen rijdt.

Kabels en sokken

De nieuwe Roomba moet ook andere objecten op de grond beter herkennen, zoals kabels en kledingstukken. De Roomba J7+ is een van de duurste modellen en kost in Nederland 999,99 euro. Enkele concurrenten, waaronder Roborock, claimen ook dat hun robotstofzuigers automatisch uitwijken voor de uitwerpselen van huisdieren.

Review:
Lees ook
Review: Roomba-robotstofzuiger die zichzelf leegt

Robotmaaiers en egels

Ook voor andere huishoudelijke robots is het herkennen van dieren een probleem. Zo werken fabrikanten van robotgrasmaaiers momenteel samen met wetenschappers om de risico's voor egels te beperken. 

Uit een test bleek volgens een wetenschapper van de Universiteit van Oxford dat 18 verschillende robotmaaiers niet in staat waren om egels goed te detecteren.  

Getest:
Kijk ook
Getest: maakt deze Dyson-robotstofzuiger de beloftes waar?
Bright blok

Bright is verhuisd naar Bright.nl

Nieuwe artikelen van Bright zijn voortaan te vinden op Bright.nl.

Kijk ook onze video's op YouTube.

En luister onze podcast.

BRIGHT is verhuisd!

Voor alle nieuwe en oude content van Bright,
klik op de link.

Ga naar Bright.nl