Zelfrijdende auto's

Zelfrijdende taxi's Intel in 2022 de weg op in Duitsland

08 september 2021 16:12

Intel-dochter Mobileye start volgend jaar in Duitsland met het testen van een taxidienst met zelfrijdende auto's. Het werkt hiervoor samen met twee grote autoverhuurbedrijven.

Mobileye, een dochterbedrijf van de chipfabrikant Intel, lanceert volgend jaar een dienst met robottaxi's in Duitsland. Dat is bekendgemaakt op de IAA-autobeurs in München. Het Israëlische bedrijf is een belangrijke leverancier van technologie voor zelfrijdende auto's.

Mobileye werkt voor de Duitse taxidienst samen met de autoverhuurbedrijven Sixt en Moovit. Dat laatste bedrijf werd vorig jaar door Intel overgenomen. Duitsers kunnen via de apps van beide bedrijven een rit met een robottaxi aanvragen. In eerste instantie gaat het om een groep testgebruikers in en rond München. Diensten voor grote groepen consumenten volgen pas na goedkeuring door de Duitse overheden.

Bij de taxidienst zullen er voorlopig ook altijd medewerkers achter het stuur zitten om in te grijpen als dat nodig is.

Lidar

Mobileye levert onder meer al rijhulpsystemen die werken met camera's en hardware voor zelfrijdende voertuigen met lidar, dat lasers gebruikt om objecten op en rond de weg snel te detecteren.

De nieuwe robottaxi's gebruiken de meest geavanceerde versie van de zelfrijdende technologie van Mobileye. Zelfrijdende systemen zonder lidar zijn volgens het bedrijf 'niet veilig genoeg' voor robottaxis.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Zelfrijdende busjes Volkswagen gaan de Duitse weg op

Zelfrijdende VW-busjes

Volkswagen liet eerder deze week een nieuw prototype zien van de zelfrijdende versie van zijn ID.Buzz-busje. Die autonome busjes moeten vanaf 2025 in Hamburg gaan rondrijden als taxi's waarbij passagiers met meerdere mensen ritten delen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Volkswagen toont betaalbare elektrische stadsauto

Bright blok

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van