Opfrisbeurt

WhatsApp vernieuwd: rondere tekstwolkjes en emoji-reacties

06 september 2021 13:12 Aangepast: 06 september 2021 13:16
Boven: de nieuwe emoji-reacties. Onder: tekstwolkjes nu (links) en nieuw (rechts). Beeld © WABetaInfo

WhatsApp krijgt binnenkort een opfrisbeurt, met een nieuw uiterlijk voor de tekstwolkjes in de app en de mogelijkheid om met emoji te reageren.

De tekstwolkjes van WhatsApp zijn al sinds jaar en dag groen en rechthoekig. Binnenkort wordt dat uiterlijk vernieuwd, meldt WABetaInfo. De site speurt testversies van WhatsApp af naar nieuwe functies. In zo'n testversie zijn de tekstwolkjes minder rechthoekig, met rondere randen dan nu het geval is. Ook wordt de kleur wat aangepast: in de lichte versie van WhatsApp is het groen wat frisser, in de donkere modus juist wat donkerder.

Verder test WhatsApp de mogelijkheid om met emoji op berichten te reageren. De nieuwe emoji-reacties hangen in een nieuw vakje onderaan tekstwolkjes. Zo kunnen gebruikers snel bijvoorbeeld een lachende emoji toevoegen als reactie, zonder een bericht te hoeven typen. Iedereen in een groepsgesprek kan zien welke emoji door wie zijn achtergelaten. Het is nog niet bekend wanneer de emoji-reacties en nieuwe tekstwolkjes voor iedereen beschikbaar komen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

WhatsApp krijgt boete van 225 miljoen euro in Ierland

WhatsApp-geschiedenis van iPhone naar Samsung

Een WhatsApp-functie die nu voor meer gebruikers beschikbaar komt, is de overstapmogelijkheid. Tot nu toe was het vrijwel onmogelijk om bij het overstappen van iPhone naar Android of andersom de chatgeschiedenis mee te nemen. Op iPhones wordt die bewaard in iCloud, op Android in Google Drive en een uitwisseling was moeilijk.

In augustus kondigde WhatsApp de mogelijkheid aan om de chatgeschiedenis over te zetten van iPhones naar de nieuwe vouwtelefoons van Samsung. Die mogelijkheid wordt nu uitgebreid naar alle toestellen van Samsung, meldt WhatsApp. Op termijn zal de mogelijkheid werken voor alle toestellen met Android 10 of hoger. Wel is een Lightning naar usb-c-kabel nodig.

Uiteindelijk moet het ook mogelijk worden om de chatgeschiedenis van Android naar iPhone te verplaatsen, maar dit kan nu nog niet.

Bright blok

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van